Aggódnak Szombathelyen

2023.11.29. 10:40

Halmosi Péter: a Haladás nem szűnhet meg, az kizárt!

Egy helyi sajtóhír szerint a Haladás futballcsapata csődbe mehet, a játékosok és az alkalmazottak hónapok óta nem kapnak fizetést, de az NB II-ben szereplő szombathelyi együttes vezetősége közleményben cáfolta a 104 éves klub esetleges megszűnését – írja a Magyar Nemzet. Halmosi Péter, a Haladáshoz ezer szállal kötődő volt válogatott labdarúgó szerint a bajok nem most kezdődtek, és szeretett csapata helyzete elkeserítő.

Halmosi Péter a labdával a ferencvárosi Pintér Ádám mellett egy korábbi Ferencváros–Haladás mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Magyar Nemzet cikke szerint egy szombathelyi portál írta meg, hogy a Haladás decemberben akár csődbe is mehet, amennyiben az egyesület mögött álló gazdasági társaság nem rendezi az adósságait. 

A forrás szerint a hónapok óta fizetés nélkül futballozó játékosok feljelenthetik a klubot a Magyar Labdarúgó-szövetségnél, amely ha megállapítja a szerződésszegést, az érintettek szabadon igazolhatóvá válhatnak.

A Haladás vezetősége felháborodott közleményben reagált a megjelent hírre, gyakorlatilag cáfolta a megszűnés veszélyét, s tudatta, hogy az alkalmazottakkal egyeztetve dolgoznak a nehézségek megoldásán. A lap megkereste Halmosi Pétert, hogy mondja el a véleményét a kialakult helyzetről. 

Amikor ott voltam, elmondtam, mit gondolok. A távozásom óta hivatalosan semmi sem köt a klubhoz, nem látok bele a dolgokba, persze hallok ezt-azt, hiszen itt élek Szombathelyen, de hát ki vagyok én? Csak a fél életem, a szüleim, a családom köt a Haladáshoz, a klubban nőttem fel. Annyit mondhatok, hogy a bajok nem most kezdődtek, már akkor voltak gondok, amikor még én is a csapat tagja voltam. Akkor el is mondtam, hogy rossz irányba megy a Haladás, de emiatt lázadónak bélyegeztek, és az utolsó fél évemben kitettek az első keretből. Ahogy én látom, azóta csak még rosszabb lett a helyzet.

Közömbössé válnak az emberek

Halmosi 2019 nyarán távozott a Haladástól, miután a klub nem hosszabbította meg lejárt szerződését. A nagy múltú csapat akkor esett ki az NB I-ből, ahová azóta esélye sem volt visszajutni, sorrendben a 17., a 11., a 6. és a 9. helyen végzett a legutóbbi négy másodosztályú idényben, a jelenlegiben pedig 16 forduló után a 13. helyen áll.

Lassan négy éve annak, hogy nyilvánosan feltettem a kérdést, hogy lesz ebből kiút, de azóta sem kaptam meg a választ, csak ismételni tudom magam… Hogy lesz ebből kiút?

– fogalmazott Halmosi a Haladás sorsáról. 

A ZTE elleni kupaderbire rég látott tömeg, több mint 6000 néző váltott jegyet
Fotó: Unger Tamás / Forrás: vaol.hu

A játékos hozzátette, azt tapasztalja a városban, hogy sokan egyre inkább közömbösek lesznek a klub iránt, sok emberből kiölték a Haladás iránti érdeklődést.

Halmosi ugyanakkor emlékeztetett: a ZTE elleni telt házas kupameccs megmutatta, hogy a szurkolók még mindig ott állnának a csapat mögött, ha a megfelelő helyen lenne. 

A Haladás egy 104 éves klub, nem szűnhet meg, az kizárt! Valahogy meg kell oldani a problémát, és én szorítok a legjobban azért, hogy a csapat visszaszerezze a régi fényét

– mondta a klub egykori labdarúgója.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában