Magyar siker

2023.10.25. 22:54

Hárspataki Gábor döntőbe jutott a hazai rendezésű karate-világbajnokságon

Az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor bejutott küzdelemben (kumite) a férfi 75 kilogrammosok döntőjébe a Budapest Papp László Sportarénában zajló 26. karate-világbajnokság második napján, szerdán.

MW

Hárspataki Gábor a függetlenként induló Erneszt Sarafutdinov ellen küzd a férfi kumite 75 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a budapesti Papp László Sportarénában zajló 26. karate világbajnokságon 2023. október 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az MTK Budapest karatékája koszovói, francia, üzbég, olasz és - a semleges színekben induló - orosz ellenfeleket legyőzve menetelt az elődöntőig, melyben a bosnyák U21-es vb-ezüstérmes Hamza Turulját is felülmúlta, így beverekedte magát a szombati fináléba.

A 27 éves magyar versenyző az egyiptomi Abdalla Abdelazizzal fog szembenézni, aki öt győztes mérkőzéssel menetelt a döntőig.

Tudtuk, hogy a döntőhöz nagyon sok mindennek össze kell állni, és szerencsére ma minden össze is állt. Az elmúlt fél év felkészülésének sok munkája és sok lemondása most kifizetődött. Igazából az első mérkőzés első pontjánál már éreztem, hogy meglesz a döntő. Nagyon boldog vagyok és nagyon remélem, hogy sikerül az aranyérmet is megszerezni szombaton

– nyilatkozta Hárspataki Gábor.

HÁRSPATAKI Gábor
Hárspataki Gábor, miután győzött a bosznia-hercegovinai Hamza Turulja ellen a férfi karate kumite 75 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a budapesti Papp László Sportarénában zajló 26. karate világbajnokságon 2023. október 25-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Ezzel a második versenynapon eldőlt, hogy 

a magyar küldöttség már biztosan szerez érmet a hazai rendezésű világbajnokságon.

A nőknél a 61 kg-ban indult Ilankovic Aleksandra is remekül kezdett, két győzelem után azonban alulmaradt francia riválisával szemben, és kiesett. A többi magyar - Tadissi Martial (67 kg), Kiss András (60 kg), Jakubovics Dalma (55 kg) és Molnár Réka (50 kg) - már az első mérkőzésén kikapott és helyezetlenül zárt.

A keddi nyitónapon formagyakorlatban (kata) Nagy Botond hetedik, míg Sterck Laura 13. helyen zárt.

A vb első két napján küzdelemben és formagyakorlatban is az egyéni selejtezőket, csütörtökön és pénteken a csapatok selejtezőit rendezik meg, szombaton és vasárnap pedig a bronzmérkőzések és a döntők következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában