Újabb siker

2024.04.16. 10:43

A Most vagy soha! című magyar filmet New Yorkban is telt ház előtt mutatták be (videó)

Telt ház mellett mutatták be New Yorkban, a Lincoln Center kulturális központban a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilmet hétfőn, egy nappal a Los Angeles-i, szintén telt házas, sikeres amerikai premiert követően.

MW

A Nemzeti Filmintézet által közreadott képen Fülöp Péter producer, Palotai Csenge, a New York-i Liszt Intézet igazgatója, Mosolygó Sára fõszereplõ és Lóth Balázs rendező (b-j) a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilm bemutatóján a Lincoln Center kulturális központban 2024. április 15-én

Forrás: MTI/Nemzeti Filmintézet

Fotó: Nemzeti Filmintézet

A Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilmnek az Egyesült Államok keleti partján tartott bemutatóján részt vett Lóth Balázs rendező, valamint Mosolygó Sára színésznő, aki az 1848. március 15-i eseményeket feldolgozó mozifilmben Szendrey Júliát alakítja, és jelen volt Fülöp Péter producer is.

jelenet, Most vagy soha!, film
Jelenet a Most vagy soha! című filmből, amit telt ház előtt mutatták be New Yorkban, a Lincoln Center kulturális központban 
Forrás: Most vagy soha! Facebook-oldala

A premiert követően Mosolygó Sára azt emelte ki, hogy 

a filmet az Egyesült Államokban is nagyon nagy szeretettel fogadta a közönség, és nagy érdeklődést mutat az alkotás iránt. 

Megjegyezte, hogy nagyon sokan tőle személyesen arról érdeklődnek, hogy a kaszkadőrjelenetekben is maga alakította-e a szerepét, amire az a válasz, hogy a többségét igen.

Lóth Balázs rendező arról beszélt, hogy személyesen is sokat jelen számára a New York-i vetítés, hiszen majd 25 évvel ezelőtt a New York Film Academyn szerzett diplomát, és az intézmény több diákja is meghívást kapott a premierre.

Az alkotó hozzátette, hogy a film a világon minden közönség számára érthető, mert nemzetközi filmnyelven fogalmazták meg, stílusa pedig kicsit emlékeztet az amerikai filmekre.

A bemutatónak helyet adó Lincoln Center az egyik legrangosabb művészeti létesítményként ismert, ahol magyar film ilyen fogadtatásban még nem részesült

– tette hozzá Lóth Balázs.

A New York-i filmbemutatót a New York-i Liszt Intézet szervezésében, a Nemzeti Filmintézet támogatásával tartották.

Palotai Csenge, a New York-i Liszt Intézet igazgatója arról számolt be, hogy szeretnék az Egyesült Államok minél több városába és 

minél több fiatalhoz eljuttatni a Most vagy soha! című alkotást, így a többi között San Franciscóban, Bostonban és Austinban is levetítenék, valamint tárgyalások folynak arról, hogy Kanadában – Torontóban 

– szintén bemutassák.

Kíváncsi a nagy sikerű családi kalandfilm készítésének kulisszatitkaira? Akkor nézze meg az alábbi kisfilmet, és kövesse a Most vagy soha! Facebook-oldalát!


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!