Budai Várséták

2022.10.20. 22:31

Romantikus helyszínre vágyik? Barangoljon a Budavári Palotanegyedben! (videó)

Ősszel is folytatódnak a népszerű Budai Várséták, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak az érdeklődőknek arra, hogy megismerjék a budai Vár közel nyolcszáz éves történelmét, egyedülálló kulturális kincseit. A romantikus helyszíneket ezúttal a romantikus sétákra vágyó szerelmeseknek ajánlják, de természetesen bárki benevezhet egy rendhagyó és élményekkel teli történelemórára.

Romantikus őszi barangolásokra invitálnak

Forrás: Várkapitányság

Fotó: Kárász Karolnia

A Budai Várséták útvonalai ősszel is kiváló programot kínálnak. A tematikus sétákon szakképzett vezetők mesélik el a résztvevőknek a budai Vár közel 800 éves történelmét, és mutatják meg a történelmi helyszín páratlan kulturális és művészeti értékeit – tájékoztatott a Várkapitányság. 

A Várkert Bazár szívében található Neoreneszánsz kert, a Mátyás kútja, vagy a Lovarda épülete teljes pompájában várja a romantikus sétákra vágyókat. A Budavári Palotanegyedben barangolva gyönyörködhetünk a panorámában, megcsodálhatjuk a naplementét. A Budai Várséták közül a Várkert bazárt bemutató A főváros ékszerdoboza, a Budavári Palotanegyed és a Várnegyed leghíresebb látnivalói közt kalauzoló Buda Vára és az újjászületett Lovarda titkait is feltáró Hauszmann paripái sétát ajánlják.

Akinek kedve kerekedik egy izgalmas programhoz, látogasson el a Budai Várséták honlapjára és válassza ki magának a legjobban tetszőt. Az oldalon a séták időpontja, a jegyek ára szintén megtalálható. A színes, friss infókért érdemes felkeresni a Facebook-oldalt is. 

Kedvcsinálóként egy romantikus Budavári Sétához nézze meg az alábbi videót!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában