Rekordtámogatás

2022.10.06. 13:00

Hatmillió forintot gyűjtöttek a Szuperkoncerten a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Rekordot döntött az október elsejei, immár negyedik alkalommal megrendezett Szuperkoncert. A 65 éves Ötöslottó születésnapját is ünneplő idei eseményen a tavalyinál nagyobb összeg, mintegy hatmillió forint gyűlt össze az értékesített szerencsejátékokból. Az összeget a Szerencsejáték Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlotta fel – tájékoztatott a nemzeti lottótársaság.

Minden eddigit felülmúlt az idei Szuperkoncert

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Rekordot döntött az idei, negyedik alkalommal megrendezett Szuperkoncert, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A 65 éves Ötöslottó születésnapját is ünneplő eseményen a hazai zenei élet ismert előadói léptek színpadra a Puskás Aréna Szoborparkban, ahol 

a VALMAR, a Follow The Flow és Rúzsa Magdi koncertjére összesen 50 ezren látogattak ki személyesen is a helyszínre 

– olvasható a közleményben.

 

Mint írják, 

a résztvevők a szórakozás mellett idén is támogathattak egy jó ügyet, hiszen a helyszínen vásárolt szerencsejáték-termékekből befolyt összeget a Szerencsejáték Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlotta fel,

akik a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását segítő, országosan 20 helyszínen működő Kapaszkodó programon keresztül több mint háromezer nehéz körülmények között élő hátrányos helyzetű gyereknek biztosítanak többek közt iskolán kívüli korrepetálást vagy éppen fejlesztő foglalkozást.

A Szerencsejáték Zrt. a hazai kultúra elkötelezett támogatójaként nemcsak arra törekszik, hogy játékosainak új élményt biztosítson, hanem arra is, hogy ezeken az alkalmakon megismerhessék társadalmi felelősségvállalásunk célkitűzéseit, partnereink tevékenységét és akár támogathassák célkitűzéseiket is

 – idézi az összegzés Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

A közlemény felidézi, hogy 

a tavalyi Szuperkoncerten négymillió forinttal támogatták a segélyszervezet munkáját, idén pedig összesen hatmillió forint folyt be a koncerten értékesített termékekből.

Az esemény alatt nemcsak a küzdőtér, hanem a színpad közvetlen közelében felállított akadálymentes lelátó is megtelt. A koncertekről azok sem maradtak le, akik nem tudtak személyesen eljönni, ők az online közvetítésen keresztül követhették az eseményeket.

A Szuperkoncerten összegyűlt adomány több ezer hazai rászoruló gyermek támogatását teszi lehetővé: az országosan 20 helyszínen több mint 3000 rászoruló gyermeket segítő Kapaszkodó program fejlesztő foglalkozások, táborok, közösségi programok szervezésével teremt esélyt a társadalom perifériáján élő családok gyermekeinek a felzárkózásához. Hálás köszönet illeti mind a szervező Szerencsejáték Zrt.-t, mind a koncerten játékosan segítők sokaságát, hogy az összefogás erejével együtt segíthetünk!

 – nyilatkozta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. 

A Szuperkoncerttel idén a Szerencsejáték Zrt. ikonikus számsorsjátékának 65. születésnapját is ünnepelték. Az Ötöslottó értékesítése 1957. február 13-án kezdődött, az első számhúzását pedig 1957. március 7-én tartották. Az új lottójáték bevezetése komoly konkurenciát jelentett a Totó sportfogadási játéknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!