komolyzene

2021.10.29. 11:06

A bécsi Musikvereinban ad hangversenysorozatot a Pannon Filharmonikusok

A Bogányi Tibor vezető karmester által dirigált koncerteken magyar vendégművészek lépnek fel, a műsoron magyar és finn művek is szerepelnek.

Pécs, 2015. december 16. A Pannon Filharmonikusok zenekar játszik az ötéves születésnapját ünneplõ Kodály Központ gálakoncertjén Pécsett 2015. december 16-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Október végétől 2023 júniusáig hat alkalommal léphet fel a bécsi Musikverein nagytermében a Musik der Meister sorozatban a Pannon Filharmonikusok zenekar.

A Bogányi Tibor vezető karmester által dirigált koncerteken magyar vendégművészek lépnek fel, a műsoron magyar és finn művek is szerepelnek – közölte az együttes csütörtökön.

A sorozat első, vasárnapi koncertjén Wolfgang Amadeus Mozart Szabadkőműves gyászzenéje, Richard Strauss Négy utolsó éneke, a finn Jean Sibelius VII. szimfóniája, végül pedig az idén 210 éves magyar származású zeneszerző, Liszt Ferenc Les Préludes című műve hangzik el.

A pécsi Kodály Központ rezidens zenekara az elmúlt években számos rangos európai koncertteremben fellépett már Zürichtől a bécsi Konzarthauson át Berlinig. Az októberi fellépést a 2021/2022-as évad májusában újabb koncert követi, amelyen Bogányi Tibor vezető karmester és Várdai István csellóművész is színpadra lép.

Borítókép: A Pannon Filharmonikusok zenekar játszik az ötéves születésnapját ünneplő Kodály Központ gálakoncertjén Pécsett 2015. december 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában