Járvány

2021.03.27. 13:00

Kásler Miklós: a színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása

Így fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a színházi világnapon közzétett videójában.

Kásler Miklós a hivatalos Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban köszöntötte a színházakat, a művészeket és a színházszerető közönséget.

„A világjárvány évében a szakemberek elhivatottságának és kreativitásának köszönhetően a kultúrát soha nem látott mértékben digitalizáltuk. A színházi előadások népszerűsége is azt bizonyítja, töretlenül keressük testünk és lelkünk harmóniáját. A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása” – fogalmazott a miniszter, aki a Nemzeti Színház üres nézőteréről küldte üzenetét.

Kásler Miklós köszönetet mondott a színészeknek az általuk végzett „értékteremtő, hagyományőrző, nemzeterősítő kulturális és művészeti munkáért”.

„Kérem, hogy hasonló lelkesedéssel folytassák munkájukat, nyújtsanak felejthetetlen élményt az élményre vágyakozóknak” – fogalmazott.

A közönségtől kitartást kért és segítséget a vírus elleni védekezésben a szabályok betartásával és oltásra regisztrálással, hogy ezzel is előmozdítsák a színházak újranyitását és a járvány legyőzését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!