Krimi

2024.01.30. 09:51

Kiderült, mit tett a halálos lökés előtt a Thököly úti gyilkos

Azóta már elfogták az elkövetőt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: ERIK Miheyeu

Szombat este óta sokkos állapotban vannak annak a kocsmának a tulajdonosai, amelyiknek egyik törzsvendégét, egy 34 éves férfi kilökte egy taxi elé a Thököly úton Budapesten. Az idős pár elmondta, hogy esténként egy 15 éve összetartó baráti társaság szokott összegyűlni a vendéglátóhelyen. Így volt ez szombaton is, nem sokkal zárás előtt.

Ekkor, a Tények információi szerint,

az elkövető fél órával a zárás előtt lépett be a kocsmába. A mellékhelyiséget kereste, ahova be is ment. Mivel azonban közeledett a zárás, a pultos megkérte az ott lévő három törzsvendéget, hogy nézzék meg, mit csinál a férfi már fél órája a mosdóban, illetve szólítsák fel a távozásra. Ekkor keveredett a támadó először szóváltásba a vendégekkel, 

akik közül az egyiket meg is ütötte. Majd 

kifelé menet összevitatkozott a 66 éves áldozatával, akit az utcán kilökött az autók közé. Egy taxi ment egy női utasával éppen a Thököly úton, amikor egyik pillanatról a másikra elé zuhant a férfi. Esélye sem volt megállni. Halálra gázolta. Az utas sokkot kapott. A férfi miután látta, mit tett, elfutott.

A kocsmában, mint mondták, nem ismerték a férfit, bár többször bejárt a mellékhelységet igénybe venni. Éppen ezért azt gyanítják, hogy a környéken lakik. A rendőrség bekérte a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, hogy azonosítsák a férfit.

Így történt, hogy a rendőrség hétfő délután beazonosította a férfit, aki információnk szerint a VII. kerületben lakik. Hajtóvadászat indult ellene, gondatlan emberölés miatt. Azóta el is fogták. A hatóság keddre ígért tájékoztatást az ügy részleteiről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában