Krimi

2024.01.30. 14:32

Kegyetlenség: lemészárolták a szarvast, amely az Oscar-díjra jelölt magyar filmben szerepelt

Ismeretlen tettesek hangtompítós puskával lelőttek két szarvast Horkai Zoltán farmján.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Radek Karko

A borzalom vasárnap történhetett, Zoltánt az egyik gondozó értesítette: az egyik szarvas úgy fekszik a földön, mintha már nem élne. A másikat nem találták meg, de a nyomok arra utaltak, hogy baj történt. „Ezek színész szavasok voltak, eléggé ismertek, több filmben is szerepeltek” – részletezte a portálnak az állatkoordinátor, aki beszélt arról is, hogy egyelőre nem lehet tudni, pontosan kik és miért követték el a szörnyűséget. „A nyomokból az is látható, hogy mintegy 100 méteren át húzták az állatot a terepjárójukhoz, amellyel elhagyták a helyszínt” – fűzte hozzá.

Az elpusztult szarvasok egyike Góliát, a 16 díjat nyert, Oscarra jelölt Testről és lélekről című filmből ismert állat.

Horkai Zoltán úgy véli, valószínűleg el akarják adni az állatot, ugyanis egy üzletben a jó minőségű szarvashús kilójáért akár hétezer forintot is fizetnek a vásárlók, azonban ezeket a szarvasokat nem lehet elfogyasztani, mert olyan vakcinával oltották be őket, ami miatt a húsuk alkalmatlan az emberi fogyasztásra.

 „Aki pörköltet készít belőle, az bele is halhat, jobb esetben súlyosan megbetegszik” 

– árulta el.

A portál emlékeztet, Horkai Zoltán állatkoordinátor nevét egyébként akkor ismerte meg a világ, amikor a Discovery csatornán Farkasember címmel vetítették a róla készült portrésorozatot. Akkori szereplése előtt már több évtizede szerepeltek állatai akció- és természetfilmekben - írja a Bors

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában