Krimi

2023.12.25. 06:30

A helyi vagány: ellopta anyukája autóját, majd airsoft fegyverrel fenyegetőzött a fiatal (videó)

A vádlott veszélyes manőverével utasok és a sértett járművében utazók életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ambrozinio

Az ügyészség közleménye szerint a 18 éves elkövető 2023 tavaszán közlekedett édesanyja autójával az autópálya belső sávban, sűrű forgalomban mellett. Mikor utolérte a sértettet, többszöri fénykürt jelzéssel jelzett neki, majd kitért a külső forgalmi sávba és a sértett mellé ért.

Ezt követően a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert és azt lóbálva fenyegette vele a sértettet.

Mindeközben a terhelt a külső sávban utolérte az előtte közlekedőt, de lassítás helyett az előzés szabályainak megszegésével áttért a sértett előtt a belső sávba, aki csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni, hogy az elé bevágó terhelt járművének ütközzön – írja a Mandiner.
A fiatalt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolták meg, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.
A veszélyes manőverről videó is készült:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában