Krimi

2023.08.13. 20:50

Hiába keresték, végeztek a móri kenguruval

Betévedt a marhák közé, bikák áldozata lett a Mórról eltűnt kis kenguru.

Forrás: kemma.hu

Betévedt a szomszéd marhái közé a móri Dorinita Családi Farm elszökött kenguruja. A hatalmas, több mázsás bika a területét védve pedig nekiment a furcsa jövevénynek. György Anita, Jack gazdája a kemma.hu-nak elmondta, hogy a szomszéddal folyamatosan tarották a kapcsolatot, hiszen tudták, hogy a kenguru a környéken ugrál és keresi a hazavezető utat. A terv az volt, hogy Jacket kitereljék a szomszéd nagy legelőjére és ott bekerítve kifárasszák és a lelassult állatot hálóval befogják. Ezért a szomszéd lekapcsolta a villanypásztort. Azonban Jack nem jó irányba indult és a legelő helyett a bikák között kötött ki - írja a kemma.hu.

 

– A szomszéd hívott, hogy Jack bement a bikák közé és menjünk gyorsan. Amikor odaértünk láttuk, hogy a bika nekinyomja a kerítésnek a kengurut. Gyorsan elzavartuk és bementünk hozzá. Mintha még ugrott volna egyet, majd leült, rám nézett és eldőlt. Megpróbáltam újraéleszteni, de nem sikerült.

 

 Külsérelmi nyom nem látszik rajta, lehet, hogy belső sérülése lett, de az is előfordulhat, hogy a stressztől állt meg a szíve – mondta szomorúan Anita, aki ezek után biztos feljelentést tesz a rendőrségen.

 

– Egyre biztosabbak vagyunk benne, hogy valaki szándékosan kiengedte Jacket a kifutójából. Hiszen mind a kerítés, mind a dupla zár érintetlen volt és a párja a bezárt kifutóban egyedül volt. 

 

Jack egyrészt kölyök kora óta nálunk van, így a család kedvence lett. Másrészt a kenguru nem olyan állat, amit a piacon beszerezhetek. Nehéz újat beszerezni – fejtette ki az elpusztult kenguru gazdája, aki azt gyanítja, hogy Jack párja, Jill vemhes.

Mint arról korábban a kemma.hu beszámolt: a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomára, ami szerdán délelőtt tűnt el rejtélyes módon kifutójából. Sajnos ezúttal a keresésnek nem happy end lett a vége.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában