Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár

2023.10.22. 13:08

A magyar gazdák mindig és minden körülmények között számíthatnak a kormányra (videó)

A magyar gazdák minden helyzetben számíthatnak a magyar kormányra itthon és Brüsszelben – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán közzétett videóban.

MW

Illusztráció/Érdeklődők a 81. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) a budapesti Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban 2023. október 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 2010 előtti baloldali kormányok nem képviselték a magyar gazdák érdekeit, 

Gyurcsányék eladták volna a magyar földet külföldieknek, kiárusították az élelmiszeripart, állandósultak a gazdatüntetések

 – emlékeztetett Nyitrai Zsolt.

A főtanácsadó szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje a saját településén bevezette a földadót, és ha hatalmon lennének, ez országos lenne. Ezt egy törvénymódosítással sikerült megakadályozni – idézte fel, rámutatva: így a jövőben többet nem lehet földadót bevezetni Magyarországon.

Nagy István agrárminiszter a videóban arról beszélt, hogy rendkívüli nehézségekkel kellett megküzdeniük a gazdáknak az elmúlt időszakban, ezek voltak: az aszály, a háború és az erre adott szankciók, az energia-veszélyhelyzet valamint az Ukrajnából beérkező olcsó termékek.

Az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) ezekre keresték a válaszokat

 – tette hozzá.

Kiemelte, hogy 

ahhoz hogy a magyar gazdák versenyképesek és eredményesek legyenek, új nemesítésekkel ellenállóbb fajtákra, tömegtermelés helyett vetőmagtermesztésre kell átállni, és további technológiai fejlesztések, mint az agrárdigitalizáció szükségesek.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy 

a magyar gazdatársadalom a kormányra mindig és minden körülmények között számíthat, mert olyan stratégiai együttműködés van a két fél között, amely hosszú időre megalapozza és biztosítja a nyugodt és biztonságos fejlődést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában