Járvány

2020.05.30. 14:36

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás

Az esemény célja, hogy arra biztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket.

Budapest, 2020. május 30. Cseh Katinka epret árul a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerûsítõ pünkösdi eperpiacon 2020. május 30-án. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Dunakorzón szervezett termelői vásáron.

Feldman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette, több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó 700-800 hektáron foglalkozik eperrel Magyarországon. Évente 6000-8000 tonna földiepret termelnek, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik.

A pesti Dunaparton rendezett esemény célja, hogy arra bíztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket. A hazai földieper jó minőségű, ízletes – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve, hogy a több ezer kilométerről külföldről érkező gyümölcsöt gyakran még zölden szedik le, a szamóca leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a koronavírus terjedése miatt nehéz helyzetbe került magyar termelők megsegítésére, a kabinet számára fontos, hogy a termelők termékeiket biztonságosan, a lehető leghamarabb értékesíteni tudják

A Pünkösdi Eperpaic célja kettős. Egyrészt segíti a fővárosban élők friss eperhez jutását, másrészt segíti a termelőket, hogy termékeik a lehető leggyorsabban a fogyasztók asztalára kerülhessenek.

Borítókép: Cseh Katinka epret árul a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerűsítő pünkösdi eperpiacon 2020. május 30-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában