Bulvár-celeb

2024.03.29. 11:30

Hát ez csodaszép! Mostantól mindig így festi majd a tojásokat (videó)

Egy új módszerrel egészen egyedi, gyönyörű húsvéti tojásokat lehet készíteni.

MW

Forrás: Getty Images

A húsvéti tojások színezése, mintával való díszítése régi időkre vezethető vissza, sokféle hagyományos és modern technika van, amihez nyúlhatunk.  Megfesthetjük a tojásokat hagyma héjával, berzselhetjük, viasszal is megírhatjuk, de alkalmazhatunk dekupázs-technikát vagy akár csillámport is.

Nem csak tojás festhető az új módszerrel
Forrás: Getty Images

A legújabb és talán a leglátványosabb módszer azonban a fluid art, amelyel csodás húsvéti dekorációkat alkothatunk.

Fluid art? Az meg micsoda?

A fluid art festészeti irányzat és egyben technika is. Lényege, hogy nem ecsettel visszük fel a festéket a felületre, hanem, egy úgynevezett folyatásos, öntéses eljárással.

 Ennek az érdekessége, hogy a festék folyása közben képződő mintákat szinte képtelenség előre megjósolni. 

A fluid art alkotók ráadásul különféle adalékanyagokat is használnak, például szilikonolajat, ami gyönyörű zárványokat képes létrehozni a mintában - írja cikkében a life.hu.

Fluid art tojás
Forrás:  Shutterstock

Ezzel a folyatásos módszerrel nem csupán képeket, de húsvéti dekorációkat is készíthetünk. Nem kell hozzá más, csak egy (vagy több) hungarocelltojás, fluid art festékek, illetve, ha a csodás színkavalkád nem lenne elég, akkor csillámpor vagy még sok olyan dolog, amivel még szívesen cifráznánk a tojásunkat.

1.  Egy nagyobb hungarocell tojást tűzzünk fel hurkapálcára vagy 3-4 fogpiszkálóra, és rögzítsük egy karton- vagy hungarocell-laphoz.

2. Egy pohárba rétegezzünk legfeljebb 3-4 féle festéket. A festékbe akár szilikonolajat is csepegtethetünk, ez abban segít, hogy gyönyörű, zárványos minták keletkezzenek a tojáson.

3. Ezután már csak egyszerűen rá kell folyatni az egyveleget a tojásra a videóban látható módon. 

4. Miután a tojást mindenhol gazdagon bevonta a festék, megszórhatjuk csillámmal vagy bármivel, ami szerintünk jól mutat rajta. Várjuk meg, hogy megszáradjon, és készen is van a fluid art tojásunk. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában