Bulvár-celeb

2022.11.23. 16:00

Itt az idei első igazi havazás: volt, ahol 20 centiméter friss hó esett

Az idei első hó valamivel később érkezett a megszokottnál.

Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén kedd éjjel az esőt havas eső, a hegyekben, 300 méter felett havazás váltotta fel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli jelentései szerint a Soproni-hegységben, Brennbergbányán 3 centiméter, Muckon 9 centiméter, Hermesen 10 centiméter hóréteget mértek – írja a kisalföld.hu.

Az előrejelzések szerint a hó a hegyekben sem lesz tartós. Vasárnapig a nappali hőmérsékletek 6–9 fok között alakulnak és éjjel sem várható fagy – tájékoztatta a kisalföld.hu hírportált Kiss Márton, a soproni meteorológiai szolgálat munkatársa.

Fotós: Kiss Márton OMSZ / Forrás: kisalföld.hu

A legnagyobb hó a Kőszegi-hegység 500 méter feletti részein esett. Az Írott-kő környékén 20–23 centiméter vizes, tapadó hó van.

 

Ez a hóréteg nagyon nehéz, sok fa dőlt az útra, rengeteg a letört faág, ezért nem tanácsos útnak indulni 

 

– olvasható a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldalon.
A vaol.hu megkereste a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldalát üzemeltető Ráduly Lászlót, aki nem sokkal korábban tért vissza az Írott-kőről. Elmondta, a fenti részen 

komoly mennyiségű hó esett le, az eddigi évekhez képest jóval több, hiszen az elmúlt évek átlaga 4-5 centiméter volt, idén azonban több mint 20 centi esett le az első havazáskor. Megtudtuk azt is, hogy az idei első hó valamivel később érkezett a megszokottnál.

A hóhatár 400 méteres magasság környékén húzódik, onnan már havas eső esik a szerda délelőtti órákban is.

 

Kőszegen a városban is hullott néhány centi hó az éjszaka folyamán, de az a reggeli felmelegedés és az eső miatt hamar elolvad. A vasi városokban december elseje környékére várnak maradandóbb hótakarót, mindezek ellenére a megyeszékhelyen szombat este esett némi hó, ami szintén nem volt hosszú életű, csupán néhány autó tetején állt meg, de az is a hajnali órákra mind elolvadt.

 

Az erdészetnek így lesz némi munkája szerdán, hiszen a vizes hó nagy súlya miatt sok fa dőlt ki. Ráduly László elmondta: már rutinosan, láncfűrésszel indult ki a hegységbe ma reggel, így utat tudott vágni magának.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában