Gazdaság

2014.06.03. 12:50

Két év alatt nyolcmilliót spórolnak a gázon

Több mint 8 millió 247 ezer forintot spórol 2014. július elseje és 2016. október vége között a gyulai önkormányzat annak az országos szervezésű földgázenergia-beszerzésnek köszönhetően, amelyen mintegy húsz hazai település, köztük Békéscsaba és Eger, illetve két fővárosi kerület vett részt a fürdőváros gesztorsága mellett.

P. G.

A témával kapcsolatos keddi sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere emlékeztetett arra, hogy 2010-ben az önkormányzati választások után az önkormányzatnak 580 millió forint működési hiánnyal és 3,6 milliárd forintos hitelállománnyal kellett megküzdeni.

— Mára működési hitel nélkül gazdálkodunk és egymilliárd forint a megtakarításunk — hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő. — A takarékossági intézkedésekkel, így a szabadpiaci energia-beszerzésekkel jelentős összegeket tudunk megtakarítani.

A város gesztorságával zajlott le a közelmúltban egy országos szervezésű földgáz-energiabeszerzés, amelynek eredményeként a 446 ezer lakost képviselő tagság július 1-jétől a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.-től tudja vételezni a gázenergiát 2016 októberéig. Az összes település viszonylatában ez 376 millió 748 ezer forint, Gyula és érintett intézményei viszonylatában 8 millió 247 ezer (6,04 %) megtakarítást eredményez.

Tóth Sándor, a cég önkormányzati ügyfélkezelési vezetője a GDF SUEZ-t mutatta be, illetve kitér arra, hogy már 12 megyeszékhely intézményeiben szolgáltatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!