Gazdaság

2014.01.28. 17:38

Több mint 750 milliós megrendelés a helyi vállalkozásoknak

Több mint 753 millió forint értékben kaptak megbízást helyi vállalkozások a gyulai önkormányzattól 2013-ban — jelentette be kedd délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

P. G.

A településvezető hangsúlyozta, az önkormányzat a jogszabályi keretek között arra törekszik, hogy a városi beruházási és tervezési munkákban minél több esetben helyi cégek vállaljanak szerepet.

— A helyi vállalkozások munkahelyeket teremtenek, munkát adnak a gyulai embereknek, ezért is lényeges a szerepük — hangsúlyozta dr. Görgényi Ernő.
2013-ban építésre 697 millió, tervezési munkákra 55 millió forint összegben kaptak megbízást gyulai cégek, szakemberek.

A polgármester több példát is említett a fejlesztések közül. Újságírói kérdésre kiemelte: a tavalyi beruházások több mint felét tudták így biztosítani a helyieknek, s a gyulaiakon kívül számos megyei cég is szerephez jutott. Megyeri Sándor, a mérnöki osztály vezetője hozzáfűzte, akad olyan megbízott cég, amely ugyan nem megyei központú, de helyi embereket foglalkoztat. n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!