Gazdaság

2013.09.11. 17:09

Új tanműhellyel gazdagodott a Linamar

Eszterga-, maró-, fúrógép, köszörű és szalagfűrész, több kézi fémmegmunkálást lehetővé tevő eszköz, oktatóterem és oktatói iroda kapott helyet egyebek mellett abban a felújított, 230 négyzetméteres tanműhelyben, amit szerdán adtak át ünnepélyes keretek között a Linamar Hungary Zrt. békéscsabai telephelyén.

L. B.

A munkagépek mellett oktatási segédanyagok is találhatók, melyek ugyancsak fontosak. A beruházás 36 millió forintos támogatás mellett valósult meg.

Ivanics János vezérigazgató elmondta, hogy a Linamar Hungary Zrt. ennek köszönhetőn képes teljesíteni a képzési követelményeket, illetve olyan szakmunkásokat nevelhetnek ki, akik a cég elvárásainak is megfelelnek. Hozzátette, hogy ez a beruházás Békéscsaba mellett Orosházán is megvalósult.

Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere elmondta, hogy a Linamar Hungary Zrt. a legnagyobb adózó a megyeszékhelyen. Úgy véli, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van, ez pedig nem más, mint hogy mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania. A szakképzés megújításával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy olyan képzett, nagy tudással rendelkező diákokat kell kinevelni, akik az életben, no meg a gépek mellett is képesek megállni a helyüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!