Gazdaság

2011.11.02. 17:44

Sokba kerül az ajándék ingatlan a falunak

Elfogadta az önkormányzat a neki ajándékozott ingatlant, bár a rossz állapotú ház költségei több százezer forintos kiadást jelentenek.

Cs. I.

A településnek ajándékozta a távolban élő tulajdonos a Gádoros, Széchenyi u. 15. szám alatti ingatlant. A képviselő-testületi ülésen az is elhangzott, hogy a lakóépület vályog és vert falú, rossz állapotban van, komfort nélküli.

Tetőszerkezete elhanyagolt, nyílászárói hiányoznak. Dr. Prozlik László polgármester elmondta, ha az önkormányzat tulajdonába kerül az ingatlan, jogi helyzetének a rendezése több százezer forint kiadással jár. Ez a bontási költségeket, a földmérő által elkészítendő épület megszűnési-vázrajz költségét, a falmaradványok lerakó helyre való elszállításának a költségét, az ügyvédi díjakat és a földhivatali befizetéseket jelenti.

A testület végül elfogadta a felajánlást, és biztosította költségvetés terhére a felmerülő anyagi forrásokat. Az a cél, minél kevesebb romos ház legyen a községben, ezért tesz a település vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!