Gazdaság

2011.10.26. 08:36

Félmilliárdos bevételre számít a Békési Pálinka

A pálinka üzletág dacol a válsággal, legalábbis erre utal a Békési Pálinka Zrt. nyilatkozata az egyik gazdasági portálnak.

Forrás: Origo Üzleti Negyed

Békési Pálinka Zrt.-nél az idén a korábban már egyszer elért 500 millió forintos árbevétellel számolnak, mert a gazdasági folyamatok kedvező alakulására számítanak - közölte Békési Zoltán tulajdonos, cégvezető az Origo Üzleti Negyednek.

A társaságnál megállt az élelmiszer-nagykereskedelmi tevékenységből származó bevétel csökkenése, és várhatóan dinamikusan nő a pálinkaüzletág árbevétele, a bérfőzésből származó bevétel miatt. Így reális, hogy a cég újra elérje a tavaly előtti félmilliárd forint körüli árbevételt - tette hozzá.

A cégnél a nagykereskedelemi tevékenység 40, a pálinka üzletág pedig 60 százalékot tesz ki. A társaság évente mintegy 400 ezer liternyi pálinkát állít elő, főként szilvából, barackból, meggyből és körtéből, de készül párlat szelídgesztenyéből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!