Gazdaság

2011.06.08. 13:26

Csapvízrekord online

Békéscsaba bizonyult a legaktívabbnak a MaVíz által meghirdetett csapvízkampány záróeseményén, mely vélhetően bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe is.

p. g.

14.50
Megszületett a nem hivatalos végeredmény. A Guinness-rekordkísérlet békéscsabai helyszínén összesen 4717 ember vett részt, amivel a megyeszékhely - az első adatok szerint - bizonyult a legaktívabbnak a húsz résztvevő város közül.


14:00
Vantara Gyula polgármester, Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Csák Gyula, a Békés Megyei Vízművek Zrt. Vezérigazgatója a színpadon. Visszaszámlálás. Ivás.

A XXI. Század kincsét tarthatjuk a kezünkben - mondta Vantara Gyula, a rekordivás után. Dr. Csák Gyula szintén az ivóvíz jelentőségéről szól. Farkas Zoltán bejelenti, hogy az eddig összeszámolt regisztrációk szerint 4298-an jöttek el a rendezvényre, sokkal többen, mint amire számítani lehetett. Hamarosan kiderül, mennyien voltak összesen a rendezvényen.

13:49
Már csak 15 perc. Rengeteg diák és sok-sok felnőtt jött össze a Szent István téren. Mindenki kezében egy-egy vizes pohár, amelyek lassan megtelnek csapvízzel. Pontban kettő órakor mindenkinek egy időben kell majd a szájához emelni a poharat és egy jót kortyolni a nedűből. Kelendő a Békés Megyei Hírlap is, szépen gyűlnek a sorsjegyek, amivel egyebek mellett akváriumot, mozibérletet és strandbelépőt is lehet nyerni.

Befutottak a vízhez igen csak kötődő sportolók, a vízilabdások is. A laptopunk is kap egy korty vizet, bár nem kakaóálló, de valahogy megússzuk a nagyobb bajt. Még nem késő, a szervezők mindenkit arra bíztatnak "Hajrá Békéscsaba" fel kiállítással, hogy jöjjenek is segítsenek a Guinness-rekord felállításában és abban, hogy a megyeszékhely országos összehasonlításban is a legjobbak között, vagy éppen a legjobb legyen.


13:38
Elkezdődött a visszaszámlálás, kevesebb, mint fél óra van hátra a világcsúcsig. Lassan mindenkinek érdemes elindulnia a Szent István térre, hiszen egy-két percet igénybe vesz a regisztráció. Ma egyébként 18 hazai városban kortyolnak majd az éltető csapvízből 14 órakor, s egyáltalán nem mindegy, hogy Békéscsabán mennyien vesznek részt a programon.

Jó esetben a megyeszékhelyi helyszín kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe. Elkezdődött a Csabai Tornászklub fiataljainak látványos bemutatója, nem akármilyen mutatványokkal. A szervezők eközben húsz mobilcsapról osztják az éltető nedűt a több ezer jelenlévőnek.

13.30
Az elmúlt napokhoz képest lényegesen kellemesebb az idő, hol enyhébb, hol erősebb szellő fújdogál, ami enyhíti a kánikulát. Vozár Attila, klasszis ultramaratonista is "befutott", sőt, humoránál van. Kérni szeretne a kívánságműsorban, Fluor Tomitól, a Mizut. Igaz, ezen még ő is mosolyog.

Egyre többen vannak, lassan kezd megtelni a városháza előtti tér. Mi pedig lassan kezdjük azt hinni, hogy valami isteni hasonlóság van Dévényi Tibor és köztünk. Egy csinos fiatal hölgy is szeretné, ha lejátszanánk a kedvenc dalát. A rekordkísérlet után egyébként értékes nyeremények is gazdára találnak majd, ehhez nem kell mást tenni, mint a lapunkban ma megjelent nyereményszelvényt bedobni a Békés Megyei Hírlap retrobusza előtt felállított urnába.

Kolléganőnk, Konczos Nikolett most is meglepi néhány mai lappal a lassan több ezresre duzzadó tömeg tagjait. Flour Tomi szabadságon van. Jelenti be a rádiós műsorvezető, nagy a csalódás, de ma nem lesz mizu. Közben már sokan jót kortyolnak a csapvízből.

13.10
A legfőbb cél, hogy Magyarország 18 települése felállítsa a legtöbb csapvizet ivó ember világcsúcsát. A helyszínen már is több százan gyülekeznek, feltűntek a röplabdás lányok, rengeteg általános és a középiskolás diákot látni a téren.

Stábunk megszállta a Rádió1 helyszínről jelentkező élő kívánságműsorának standját. Annyira jól sikerült elvegyülnünk, hogy már tőlünk is számot akartak kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!