Friss hírek

2004.11.18. 12:12

Felsőoktatási tankönyvtámogatás: plusz források a Nemzeti Fejlesztési Tervből

Az idei évhez hasonlóan jövőre is 400 millió forint áll rendelkezésre felsőoktatási tankönyv- és szakkönyvtámogatásra a jelenlegi pályázati keretek között, ugyanakkor a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) részeként további 2-3 milliárdos források lépnek be - közölte Magyar Bálint egy, a témában rendezett csütörtöki budapesti konferencián.

BAMA

Az oktatási tárca vezetője hangsúlyozta: az NFT keretében csak olyan tananyagfejlesztéseket támogatnak, amelyeknek digitális  változata is elérhető lesz.
A vonatkozó felhívásokra a felsőoktatási intézményektől és  konzorciumoktól mintegy 170 pályázat érkezett, ezeket várhatóan még  idén elbírálják. 

Magyar Bálint kitért arra, hogy jelenleg diákonként hétezer  forint a felsőoktatási tankönyvtámogatás összege, ugyanakkor  fontosnak tartotta: megteremtsék azokat a kereteket, hogy a diákok  ne csupán papíralapú kiadványok megvásárlására fordíthassák a  támogatást. 

A miniszter újságírói kérdésre elképzelhetőnek nevezte, hogy a  támogatást már jövő évtől megosszák, s egy részét elektronikus  formában elérhető tananyagok megvásárlására fordíthassák a diákok. 

A miniszter közölte azt is, hogy a jövő év második felében  bevezetik az egységes elektronikus azonosító rendszert. 

Az elektronikus kártyacsaláddal a felsőoktatásban utazási  kedvezményeket vehetnek igénybe a diákok és vizsgákra is  bejelentkezhetnek majd.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!