Egyperces

2017.06.01. 18:09

Tudja, hogy készül a teniszlabda? (videó)

Címkék#Hírkereső

Ha nem, az sem baj, megmutatjuk.

BAMA

Az embert mindig érdekli, mi van a dolgok mögött – és/vagy a belsejükben. A teniszlabda is egy olyan hétköznapi tárgy, amit bár használunk, valószínűleg nem is tudjuk, hogyan készült.

Szerencsére a következő videó - amit sajnos már nem lehet beágyazni, de egy kattintással azért még szerencsére elérhető - lerántja a leplet erről a nem is annyira titkos procedúráról.

A labda alapjául szolgáló gumimasszát először is meggyúrják, majd kis galacsinokat formálnak belőle. Ezután egy magas nyomású gépben felmelegítik őket, hogy félgömb alakú héjakat készítsenek. A féllabdácskákat kivágják és polírozzák, majd összeragasztják. A kész labdák ismét egy kis ragasztóba merülnek, miközben a filcborítást méretre vágják és szintén egy kis ragasztóval támogatják meg. A filcet végül ráragasztják a labdákra.

Minden egyes labdát tesztelnek, majd egy kis gőzzel kezelik őket. Csak ezután kerülhet rájuk a logó, és indulhatnak a csomagoló felé, majd a boltokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!