agromedium

2018.08.12. 13:53

A legtöbb információt már telefonról is elérhetik a termelők

Az Agromedium egy mezőgazdasági termelők és növényvédelmi szaktanácsadók számára készített, telefonra ­letölthető növényvédőszer-jegyzék, és információs adatbázis, amit Muntyán Krisztián megyénkbeli növényorvos, növényvédelmi szaktanácsadó fejlesztett ki.

Ny. L.

– Letöltésével egy kereső­felülettel rendelkező növényvédőszer-jegyzéket tehetünk zsebre – hangsúlyozta. – A szoftver elérhető Android és iOS (Apple-termékek) rendszerű készülékekre is, letöltése ingyenes. A benne levő információs adatbázis rendkívül nagy, ennek ellenére egyszerűen használható. A felhasználók számára a lényegi információ szembetűnő. Az eddigi hasonló applikációk működésétől eltérőn az Agromedium internetkapcsolat nélkül is működik. Keresőrendszerében a növényvédő szereknek 21 tulajdonságára lehet szűrni, akár kombinálva, összetett módon. A termékek mellett a csomagajánlatokról is informálódhatunk, és kereshetjük köztük a számunkra megfelelőt.

Muntyán Krisztián fejlesztette ki a letölthető adatbázist. Fotó: I. Gy.

Muntyán Krisztián kitért arra, a fő képernyőn navigálhatunk az elsődleges információk között, mint például a terméknév, hatóanyag, kultúra, dózis, élelmezés-egészségügyi várakozási idő. Minden egyéb tartalom a termékek részletes menüpontja alatt található.

A sűrűn használt termékeket, csomagokat könyvjelzővel jelölhetjük, amivel egy külön tárban rögzítjük. A termékadatlapokhoz feltöltötték a növényvédő szerek engedélyokiratait is a módosításaikkal együtt. A már egyszer letöltött engedélyokiratokat egy külön tárba teszi a program, így bármikor újra elővehetjük a készülékről.

A növényvédőszer-adatbázis mellett a kiemelt gyártói ajánlatok is elérhetőek a szoftverből. A frissítésekről, javításokról, új engedélyekről időközönként értesítést küld az applikáció, így azok letöltésével mindig aktualizálhatjuk a szerjegyzéket.

Muntyán Krisztián a szoftver készítőjeként elmondta, hogy a közeljövőben az adatbázist bővítik további tulajdonságokkal és keresési opciókkal, ezek már az ősz folyamán elérhetők lesznek.

– A telefonunk a nap nagy részében nálunk van, a könyveket azonban nem visszük magunkkal mindenhova – ecsetelte a fiatal növényorvos. – Az alapötlet innen indult. Ha már így van, miért ne lehetne egy egyszerűen használható információs adatbázis is egyben. Az Agromedium azért készült, hogy a legjobb döntés meghozása érdekében a legtöbb információt biztosítsa a gazdálkodók és szaktanácsadók számára. A fejlesztés elindulása után másfél évvel úgy gondolom, hogy egy valóban hasznos, mezőgazdasági döntéstámogató szoftvert sikerült készíteni. Az adatbázis folyamatos felügyelettel rendelkezik, ezért a változásokat rövid időn belül frissítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában