Digitália

2023.07.08. 06:00

Jó áron ad prémium okostelefont a Honor

Párizsban jelentették be, hogy megérkezett Európába a 90-es széria.

MW

Forrás: Honor

Mintha végre hazatalált volna a gyártó: mindig is olyan készülékekkel aratott, amelyek az átlagos árszintnél – nem csak a mostani elszabadult áraknál – visszafogottabb összegekért kínált átlagon felüli képességeket – valahol a közép- és a prémium kategória határán. Ez most összejött: a 90-es lenyűgöző, 200MP-es fő kamerát és szemkímélő technológiával felszerelt, csúcskategóriás, négyszeresen ívelt lebegő kijelzőt kapott megfizethető áron.

Az új hármas kamerarendszer része egy 200MP-es fő kamera, aminek 1/1.4”-es szenzora van; egy 12MP-es ultraszéles és makró kamera, aminek 112°-os a látószöge; valamint egy 2MP-es mélységi kamera, ami segít az eddigieknél is pontosabban felmérni a távolságot. A 200MP-es főkamera a többképkockás fúzió, a zajcsökkentő algoritmus és a 2.24µm-es pixelméreteknek (16-az-1-ben) megfeleltethető pixelegyesítés támogatásával, kimagasló HDR fotókat és részletes, világos képeket készít még kedvezőtlen megvilágítású szituációkban is.

Forrás: Honor

Az új Honor egyik friss funkciója az új portré mód, ami kitűnő fotókat alkot könnyedén, jól kivehető arcvonásokkal, pontos bőrtónusokkal és autentikus bokeh effektussal, ami természetes átmenetet képez a háttér és a kép alanya között. A rugalmasság fokozásához a portré mód a 2x-es zoomot is támogatja, ami jobban kiemeli az alanyt.

Az 50MP-es előlapi kamera részletekkel teli szelfikre képes: a készülék így ideális választás lehet a kezdő tartalomgyártóknak is. Mert a Honor 90-et úgy tervezték, hogy segítsen a vloggereknek munkamenetük optimizálásában, így a telefon mesterséges intelligenciát (MI) alkalmaz a videók zajcsökkentéséhez és a videomódok ajánlásához. Mindezek mellett van egy MI vlog asszisztens is, amely lehetővé teszi, hogy pár érintéssel alkothassanak a közösségi médiára kész 15 másodperces videókat a felhasználók. Minden irányból csökkenti a zajt 20 dB-es jel-zaj aránnyal, ami megközelíti a profi rögzítők szintjét. Ezzel lehetővé teszi, hogy tiszta emberi hangokat rögzítsenek más zavaró zajok nélkül.

A 6,7”-os, négyszeresen ívelt, lebegő kijelző 2664x1200-as, nagy felbontást támogat 100%-os DCI-P3 színtartománnyal és 1,07 milliárd színnel. Az okostelefon az 1600 nites maximális HDR fényerőt támogatja, ami erős napfény mellett is olvashatóvá teszi a készülék képernyőjét.

A kijelző akár 120Hz-es adaptív képfrissítési arányával gyors és reaktív. Az értéket dinamikusan szabályozza a megjelenített tartalom függvényében, így éri el az optimális egyensúlyt az akkumulátor üzemideje és a képminőség között. A HDR10+ támogatással, valamint a Netflix és az Amazon Prime Video HDR tanúsítványaival a telefon garantálja, hogy a felhasználók kimagasló multimédiás élményben részesüljenek, akár úton vannak, akár az otthoni tartalomfogyasztás során.

A készülék megkapta a TÜV Rheinland Flicker Free minősítését, ami a villódzásmentességre utal, valamint elérte a kockázatmentes fénytompítási szintet is. A kijelző az iparág legmagasabb, 3840 Hz-es PWM fénytompítási frekvenciáját támogatja, ami gyakorlatilag minimalizálja a felhasználók szemeire gyakorolt terhet, amikor alacsony fényerősség mellett használják okostelefonjukat. A kijelző emellett dinamikus fénytompítással is fel van szerelve, ami a természetes fényt szimulálva enyhíti a szem fáradását, míg a mobil saját cirkadián éjszakai kijelző technológiája szűri a kékfényt, és hozzájárul a természetes melatoninkiválasztódáshoz, ezzel javítva az alvásminőséget.

Kecses és stílusos formatervezés

A haute couture és a luxusékszerek mesteri kivitelezése ihlette a 90-est, ami igazán stílusos 7.8mm5 vékony és 183g6 súlyú könnyed testével. A lágy, lekerekített peremek körülfonják a készüléket, amit nem csak nézni, de tartani is élvezet. Az alaposan megerősített üveg hozzájárul a hosszú élettartamhoz. Hátlapján az ikonikus N-széria klasszikus duplagyűrűs elrendezése található, ahol a kerek részeket precíz vágási technikákkal alakították ki.

Nagy, 5000mAh-s akkumulátora könnyedén elbírja a mindennapi használatot. Egy töltéssel akár 19,5 órán keresztül lehet videót streamelni. Ha lemerülne, a felhasználók a 66W-os SuperCharge gyorstöltéssel csupán 15 perc alatt tölthetik fel 45%-ra, minimalizálva az üresjáratokat – tegyük hozzá, a mostani „divatnak” megfelelően a töltőfej sajnos kimarad a dobozból, külön kell megvásárolni.

A gyors és akkumulátorhatékony eszközt a Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition hajtja, ami 20%-kal jobb GPU és 30%-kal jobb MI teljesítményt nyújt elődjéhez képest. A belső hőmérsékletet egy 147%-kal nagyobb, a gőzhűtést szolgáló gőzkamra tartja szinten, a hatékony hőleadás érdekében. Ennek köszönhetően még terhelés alatt sem hevül fel a telefon.

A vadonatúj, Android 13 alapú MagicOS 7.1-gyel a Honor 90 és a Honor 90 Lite számos olyan funkcióval van felruházva, amik okos élményt kínálnak.

A Magic Text intelligensen ismeri fel a képeken látható szövegeket, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül lépjenek interakcióba a fontos információkkal. Például, ha a Magic Text beazonosít egy telefonszámot, akkor megérintve azt fel lehet hívni, SMS-t lehet írni vagy el lehet menteni. A Magic Text e-mail címeket és linkeket is képes azonosítani ahhoz, hogy a releváns szolgáltatásokat gyorsabban el lehessen érni. A digitális kameranézőkén keresztül azonnal elérhető a szövegfelismerés és a szkennelés.

És érkezik a Honor 90 Lite is

A 90-essel együtt érkező 90 Lite stílusos multifunkciós készülék, ütős kamerarendszerrel, kijelzővel és számos intelligens funkcióval járul hozzá a fokozott felhasználói élményhez.

Hátlapi kamerarendszere egy 100MP-es, f/1.9-es rekeszű fő kamerából; egy 5MP-es széles látószögű és mélységi kamerából; valamint egy 2MP makró kamerából áll. Ezzel a kamerarendszerrel lehengerlő tájképeket és közeli pillanatokat egyaránt meg lehet örökíteni. A szelfiimádók a 16MP-es előlapi kamerával bámulatos önarcképeket készíthetnek jól kivehető arcvonásokkal és erőteljes színekkel. A 6,7”-os, perem nélküli kijelző egészen 90Hz-ig támogatja az adaptív képfrissítést, garantálva a zökkenőmentes vizuális élményt. A kijelző TÜV Rheinland alacsony kékfénykibocsátási minősítéssel is rendelkezik – a 90-eshez hasonlóan –, valamint több olyan szemkímélő megoldást is támogat, mint a dinamikus fénytompítás vagy a cirkadián éjszakai kijelző.

A 90 Lite-ot a MediaTek Dimensity 6020 5G rendszer és egy 4500mAh-s10 akkumulátor hajtja. Azok, akik szeretik, ha tartalmaik mindig kéznél vannak, kihasználhatják a 8GB-os memóriát és a nagy, 256GB-os tárhelyet, ami 57 808 képet, 22 322 dalt vagy 892 HD videót11 képes tárolni. A 90 Lite-ot a RAM Turbo (8GB+5GB) technológiával is felszerelték, ami a flash memória egy részét átcsoportosítja a RAM-hoz, így a 8GB RAM 13GB RAM-ra növelhető.

Árak és elérhetőségek

A Honor 90 Magyarországon július közepétől kapható éjfekete, smaragdzöld vagy gyémántezüst színekben. A 8+256 GB-os verzió 219.990 Ft-os áron lesz elérhető, míg a 12+512 GB-os változat 239.990 Ft-ért vásárolható meg.

Július 7-16-a között az eMag-nál előrendelhető 239.990 Ft-os áron, s ott a telefon mellé jár egy Honor Pad X8 táblagép is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!