4x400 méteres váltó

2023.08.26. 20:11

Országos csúcsot futottak Steigerwaldék

Magyarország országos csúccsal a 9. lett a 4x400 méteres váltó selejtezőjének első futamában, összesítésben a 16. helyen végzett, Srí Lankát megelőzve. Az amerikai, indiai és brit váltó jutott tovább a 4x400-as váltó első előfutamában a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Gajdács Pál

Fotó: NS/Árvai Károly

A 3:02,65-ös eredmény nem volt elég a továbbjutáshoz, ezzel együtt történelmet írt a Steigerwald Ernő, Wahl Zoltán, Kovács Árpád, Molnár Attila összeállítású csapat. A váltó Szeglet Zsolt, Nyilasi Péter, Bella Attila, Bédi Tibor 1999-ben Athénban futott 3:03,64 perces rekordját adta át a múltnak.

Az elsőként induló Steigerwald egészen az utolsó méterekig kiválóan futott, tartotta a lépést a riválisokkal, az utolsó húsz méterre viszont láthatóan kihajtotta magát és kilencedikként adta át a botot a 200 méteren egyéni csúcsot elért Wahl Zoltánnak. A tatabányai sprinter az első kanyar után utolsó helyen tudott bevágni, a célegyenesben viszont érezhetően hozott az ellenfeleken, a váltás viszont nem jött ki szerencsésen, Kovács Árpádnak az indulásnál kerülgetnie kellett a többi váltó második emberét. 

WAHL Zoltán; KOVÁCS Árpád; MOLNÁR Attila; STEIGERWALD Ernõ
Kovács Árpád, Wahl Zoltán, Steigerwald Ernõ és Molnár Attila 
Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Később ő is jó tempóban futott, azonban hátrányát nem tudta csökkenteni, így az egyéniben elődöntős Molnár Attilának a nyolcadik spanyolokkal szemben is komoly hátránya volt az indulásnál.A vb-n az országos csúcsot 44,84 mp-re javító Molnár azonban egészen parádésan futott és a közel tíz méteres lemaradását a célig szinte teljesen behozta, csupán egyetlen századdal dobta be magát a spanyolok utolsó embere mögött. Az FTC sprintere a leggyorsabb volt a negyedik emberek közül 43,78 mp-cel.

A második futamot a jamaicai váltó nyerte, a francia és a német előtt.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!