B(eo)LOG

2007.07.23. 11:44

Hajrá Linamar - hallgassa meg a volt Mezőgép céghimnuszát!

Sajátos csemegére bukkantunk szokásos blogböngészésünk során: az egyik orosházi blog közkinccsé tette a Linamar vállalati himnuszát.

BEOL

A Földiek.blog.hu-n akadtunk rá a minden tekintetben csemegének tekinthető cégindulóra, mely tudomásunk szerint Békés megyei vállalatok esetében úttörőnek számít. Stílusa, hangvétele nem tér el az általunk ismert vállalati indulóktól, gyakorlatilag a vállalathoz való feltétlen hűségről tanúskodik a dal.


Maga a "műfaj" először Japánban és Ázsia más gazdasági központjaiban jelent meg, ahol nem ritka, hogy valaki az egész életét egyetlen munkahelyen éli le. Ázsiában a cégek olyan érzelmi kötődést igyekeznek kialakítani a dolgozókban, amely leginkább a nemzeti identitásra hasonlít, éppen ezért a céges ünnepségeken gyakran éneklik el a cég himnuszát, és ünnepélyesen felhúzzák a vállalati lobogót is.

Az amerikai és európai vállalti kultúrától azonban idegen ez a fajta kötődés, ezért a himnuszok és más jelképek használata legtöbbször csak értetlenséget vált ki a dolgozókból - forrásaink szerint így van ez a volt Mezőgépnél is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!