BÉKÉSCSABA

2021.10.15. 18:50

Kiállítással ünneplik a magyar festészet napját

Idén is kiállítással ünnepli a Békéstáji Művészeti Társaság a Magyar Festészet Napját a Csabagyöngye Kulturális Központban.

V. N.

20211015 Békéscsaba Békéstáji Művészeti Társaság kiállítása fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A pénteki megnyitón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd Gyarmati Gabriella, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze mondott pár gondolatot a kiállításon látható munkákról. Gnandt János, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke lapunknak elmondta, évek óta hagyomány már, hogy a Magyar Festészet Napja alkalmából egy közös kiállítást rendeznek a tagok alkotásaiból.

Gnandt János, Herczeg Tamás és Gyarmati Gabriella nyitotta meg a Békéstáji Művészeti Társaság legújabb tárlatát /Fotó: Bencsik Ádám/

– Évente három csoportos tárlatot nyitunk meg, az elsőt a Magyar Kultúra Napja, a másodikat az év színe, a harmadikat pedig a Magyar Festészet Napja alkalmából. Utóbbi esetében a festőtagozatunk tagjainak adunk lehetőséget a bemutatkozásra. Ilyenkor nem írunk ki tematikát, mindenki azt küldi be, amivel éppen foglalkozik. Ezért mindig nagyon változatos az összkép – avatott be minket a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke.

Hozzátette, ezzel még nincs vége az évnek, hiszen idén Fazekas Attila festőművész novemberben nyíló egyéni tárlata zárja a kiállítások sorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!