Koronavírus Békésben

2021.02.03. 16:04

Tovább javult a járványhelyzet Szarvason

A háziorvosok tájékoztatása szerint ezen a héten jelentősen javult a járványhelyzet Szarvason – adta hírül szerdán Babák Mihály polgármester.

V. E.

Részletezte, az utóbbi napokban összesen 11 mintavételt kértek, melyekből nyolc esetben igazolódott a koronavírus fertőzés gyanúja. Ugyanakkor hosszú idő után olyan is előfordult egyik háziorvosuknál, hogy egyetlen tesztet sem kért. A városvezető elmondta, a védőnők nem tudnak fertőzött kisgyermekről, a gyermekorvosok pedig az utóbbi egy hétben 5 mintavételt kértek, melyek mindegyike negatív lett.

A szakemberek az idősek oltásával kapcsolatban arról tájékoztatták, hogy minden körzet leadta a kért adatokat, értesítették a pácienseket és jelenleg a vakcinák szállítására várnak. A polgármester ismeretei szerint két szarvasi körzetben 10-10 nyolcvan év feletti személy még ezen a héten megkapja az oltóanyagot helyben, további 12 pedig a békéscsabai oltóponton veszi fel azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!