Energetikai beruházások

2018.12.02. 17:40

Újabb fejlesztések Köröstarcsán

Egymást érik a fejlesztések Köröstarcsán. Jelenleg is zajlik a munka, és már szinte csak az utolsó simítások vannak hátra a községi konyha felújításából.

P. G.

Lipcsei Zoltán polgármester hírportálunknak elmondta, a célra több mint 20 millió forintot nyert el az önkormányzat, amit további mintegy 2 millió forintos községi saját erővel egészítettek ki.

A beruházás során az épület külső hőszigetelést kapott, cserélték a nyílászárókat, új légtechnikai berendezést építettek be, illetve korszerűsítették a fűtési rendszert. Ezenfelül pedig új eszközöket is beszereztek.

Lipcsei Zoltán polgármester

A polgármester kitért arra, hogy a Gyulai Tankerületi Központ fejlesztéseként közel 43 millió forintból újult meg a köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A munkálatok során megtörtént a tantermekben a PVC-padlóburkolat cseréje, nyelvi labort alakítottak ki, felújították a sportudvart. Ezenfelül fűthetővé tették a folyosókat, a közlekedőket, a közösségi teret, kiépítették a központi fűtést a földszinten és az emeleten, felújították a vizesblokkot, és az iskola belső festést kapott.

A képviselő-testület várhatóan decemberben közbeszerzési eljárás keretében dönt két további beruházás kivitelezőjéről. Egy 40 millió forintos pályázati projekt részeként önkormányzati épületek energetikai fejlesztése valósul majd meg. Cserélni fogják a polgármesteri hivatal és a művelődési ház nyílászáróit, illetve korszerűsítik az óvoda fűtésrendszerét.

Egy másik, 90 millió forintos beruházás részeként kikotorják a Paprévzugi-holtágat, a „Kenderáztatót”, illetve a belterület olyan peremrészein korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést, ahol azzal problémák adódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!