Szponzorált tartalom

2022.06.11. 08:00

Kalandos útvesztők a Csillagösvényen

A Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark Európa legnagyobb sövénylabirintusával, az útvesztők, a logikai feladványok, a népi és a gyermekjátékok világával hívja kalandra a család apraját és nagyját.

Ha kisebb gyerekekkel vág útnak a család, kihagyhatatlan programnak ígérkezik a Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában. Az élménypark autóval, kerékpárral, busszal, vonattal is könnyen megközelíthető.

A világ harmadik legnagyobb labirintusa attól különleges, hogy egyúttal tematikus élménypark is. A megtett út azért válik még izgalmasabbá, mert az oda látogatók a magyar történelmet, földrajzot és élővilágot érdekes, játékos módon, a feltett kérdésekre adott válaszaikon keresztül ismerhetik meg. A jó válasz a jó irányba, a rossz válasz pedig zsákutcába vezet. Tehát a séta nemcsak élményt nyújt, hanem tanít is.

A gyermekeket és a lélekben fiatalokat különleges, fejlesztőeszközökkel felszerelt játszótér és hatalmas számháborúpálya is várja. Ideális rendezvényhelyszín az újonnan épült, nádfedeles, jurta alakú szárazmalom, ahol nyugodt környezetben, jó levegőn lehet lebonyolítani a különböző iskolai, családi, baráti, céges programokat.

A zöld élménypark lényegét az adja, hogy a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült fel, például fűzfából, fagyalból. A parkban a villanyáram előállításához napenergiát használnak, és víztakarékos csepegtető öntözéssel nevelik a sövényültetvényt. Folyamatosan, kézi erővel alakítják a sövényt és végzik a kertészeti munkák zömét.

Mivel a környék látnivalói többnapos programot kínálnak, érdemes igénybe venni a közelben fellelhető szálláshelyeket, például a csillagtetős jurtákat, a kempinget, az apartmanokat vagy a szállodákat.

Éjszakai labirintusozások

június 4., szombat
június 25., szombat
július 16., szombat
augusztus 19., péntek
(hosszított nyitvatartás 23 óráig)

Elérhetőség:

6767 Ópusztaszer, Szoborkert utca 1.
telefon: 06-70/367-4345
e-mail: [email protected]
www.csillagosveny.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!