Szponzorált tartalom

2022.06.11. 08:00

Bővít, de zavartalanul működik a Hagymatikum

Öltözőszárnnyal, csúszdatoronnyal, kültéri gyógymedencével bővül a makói termálfürdő, s ezzel megduplázza kapacitását. Az átalakítás a működést nem zavarja, június 27-én indul a Csobbanós napközi, amely évről évre az egyik legkedveltebb nyári tábor az 5 és 12 év közötti gyermekek körében.

A már javában tartó bővítés ellenére zavartalan működés mellett várja a fürdőzni, kikapcsolódni vágyókat Makó ékköve, a Makovecz Imre tervezte fürdőkomplexum. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző kap helyet a Hagymatikumban. Emellett a jövőben egy 220 négyzetméteres külső termálmedence, valamint egy hideg és egy meleg vizes kút gazdagítja a fürdő vízbázisát.

Medencék minden korosztálynak

Az építkezés miatt a kültéri élménymedencét lezárták, de ezen kívül minden szolgáltatás elérhető vagy a nyár folyamán elérhető lesz a vendégek számára. Összesen 17 medence, közte gyermek-, élmény-, gyógyvizes, termál- és sportmedence, csúszdák és 9 szauna várja a családokat. Itt található a Dél-Alföld legnagyobb szaunaparkja, ahol számos kúra mellett marosi gyógyiszapos kezeléseket is igénybe vehetnek a regenerálódásra vágyók. Ez természetesen nyáron is ugyanolyan nagy élményt, felüdülést és megtisztulást nyújt, mint a hűvösebb évszakokban. Roppant népszerű a félig nyitott, félig fedett, termálvizes medence, ennek alkáli hidrogén-karbonátos vize a reumás panaszokra a legjobb.

Fürdőfesztivál

Idén nyáron is minden korosztály megtalálja a számára legvonzóbb kikapcsolódási lehetőséget, hiszen a hétvégi rendezvényeket kézműves-foglalkozások, zenés és táncos előadások, éjszakai programok színesítik. A nyáron idelátogatók részt vehetnek a fürdőzők fürdőfesztiválján, strandpartikon, a Csobbanós napköziben, de nyugdíjas-találkozóknak és tematikus rendezvényeknek is otthont ad a Hagymatikum.

Jönnek a Csobbanós napok

Június 27-én indul a Csobbanós napközi az 5 és 12 év közötti gyermekek számára napi háromszori étkezéssel, pedagógusok által vezetett, tematikus hetekkel, szárazföldi és vízi foglalkozásokkal fűszerezve. A fürdő ezenkívül számos akcióval, bérlettel és ajánlattal kedveskedik vendégeinek.
A rengeteg kikapcsolódási lehetőség mellett a Nyugi bár ízletes lepényekkel, kávékülönlegességekkel és koktélokkal várja a vendégeket, ráadásként nyitva a széles választékot kínáló étterem is. Emellett minibowlingpálya üzemel a fürdő területén. Gyógyulásra, pihenésre, feltöltődésre és szórakozásra, kikapcsolódásra egyaránt kitűnő választás a Hagymatikum!

A Makovecz Imre tervezte, Makó legjelentősebb turisztikai vonzerejének számító, termálvizes komplexum egyedülálló belső terei műalkotásnak is tekinthetők. A 2012-ben átadott, élmény-, gyógy- és wellnessrészleggel is rendelkező fürdőkomplexum tetőszerkezete az organikus építészet egyik magyarországi remekműve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!