Autó-motor

2005.09.19. 15:10

Luxusautók csinos lányokkal

A békéscsabai sportcsarnokban igazi kuriózumnak számító luxusautó kiállítást rendeztek. Kiss Tamás, az exkluzív kiállítás főszervezője örömmel summázta, hogy az álomautók bemutatójára mindkét napon hatalmas volt az érdeklődés.

Orvos Hajnal

A látogatók – a közvéleménykutatások alapján -, meg is voltak elégedve a látottakkal. Természetesen az autókat nem csak megtekinteni lehetett, hanem - mintegy külön szolgáltatásként -  gyönyörű, csinos öltözékű hostes lányok segítségével akár ki is lehetett „próbálni” azokat. No persze elindulni nem lehetett velük, csupán egy fotó erejéig el lehetett helyezkedni ezekben a látványos masinákban.
Kiss Tamás azt is elárulta, hogy a legdrágább csodajárgány a 700 ezer eurós Enzo Ferrari volt, ebből összesen 399 darabot gyártottak és értékesítettek a világon. Az olcsóbb kategóriás, „pár” száz milliós autók között az érdeklődők megcsodálhatták a Lamborghinit, a Hondát, a Bentley GT-t, a Ferrari F50-et, az Aston Martin Vang-t (James bond autója!), a Pagani Zondát és A Bugatti EB 110-est, ezeket a fantasztikus kivitelű luxuskocsikat, de mindezek mellett luxus terepjárók (Ford F250, Ford F350, Porsche Cayenne Turbo), továbbá veterán autók és motorok is gazdagították a kollekciót.
Érdekességként megtudtuk, hogy a kiállítási gyűjtemény darabjai többnyire milliárdos arisztokraták tulajdonát képezik, de ők sajnos nem mindig motiváltak arra, hogy autóikat egy-egy ilyen, vagy hasonló kiállításra mozgósítsák, s így bizony nehéz összeállítani az autó-kollekciót. Példa erre a japán császár autója, amit nagyon szerettek volna a kiállítás modelljeként látni, de sajnos a császár végül meggondolta magát.

Fellegek a kiállítás felett.

A kiállítás szervezőinek közleményéből megtudtuk, hogy a lebonyolítás nem volt zavartalan. Kezdődött egy bombariadóval, még az előkészületek idején, ismeretlenek szisztematikusan rongálták a rendezvény hirdetőfelületeit, útbaigazító tábláit lefestették. A szervezők több rendezvényük kapcsán találkoztak már hasonló rosszindulatú tevékenységgel, egy bizonyos csoportot tartanak felelősnek a történtekért.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!