Hirdetés

2024.03.26. 11:10

Egészségügyi területeken elérhető munkakörök Nagykanizsán

Az egészségügyi területen képzett munkavállalók előtt számos elhelyezkedési lehetőség adódhat Nagykanizsán. A következőkben mutatunk néhányat azon pozíciókból, amelyek gyakran elérhetőek a városban, és amelyek az egyes állásportálok kínálataiban is időről időre feltűnnek!

Egészségügyi asszisztens

Az egészségügyi asszisztensi pozíció megjelenése nem ritka a nagykanizsai álláskínálatban. Legutóbb például a város álláspiacára specializálódott NagykanizsaAllas.hu felületén volt elérhető ezen munkakör, méghozzá egy magánegészségügyi szolgáltató révén. 

Az ilyen típusú munkalehetőségek kapcsán meglehetősen széleskörű és változatos feladatokkal lehet számolni. Alapvető felelősség többek között a páciensszolgálat, amelynek értelmében az egészségügyi asszisztensek fogadják és irányítják a betegeket, intézik a be- és kijelentkezésüket, valamint segítik az ehhez kapcsolódó adminisztratív tevékenységek ellátását.

Az egészségügyi asszisztensi pozíció megjelenése nem ritka a nagykanizsai álláskínálatban
Az egészségügyi asszisztensi pozíció megjelenése nem ritka a nagykanizsai álláskínálatban
Forrás: freepik.com

A munkájuk egy fontos szeletét a kapcsolattartás teszi ki, hisz a páciensek mellett kommunikálnak az orvosokkal, ápolókkal és más egészségügyi szakemberekkel a hatékony információramlás érdekében. Közvetlenül támogatják továbbá az orvosok munkáját, például az eszközök sterilizálásán és a vizsgálószoba előkészítésén keresztül. Mindezek mellett pedig gyakran ügyfélszolgálati teendőket is végeznek, azaz megválaszolják a telefonhívásokat és e-maileket, útbaigazítják a pácienseket. 

Recepciós egészségügyi intézményben

Az előzőekben részletezettekhez sok tekintetben hasonló feladatokat látnak el az egészségügyi intézményekben tevékenykedő recepciósok is, amely pozícióra vonatkozó álláshirdetéssel egyébként szintén lehetett már találkozni a NagykanizsaAllas.hu kínálatában. 

A pozíció betöltőinek egyik legfontosabb feladata a beérkező betegek fogadása és irányítása az intézményen belül, segítve őket az illetékes orvos vagy osztály elérésében. Felelősségük továbbá az időpontok kezelése, beleértve a betegek regisztrálását, az időpontok foglalását és módosítását. Ezenkívül válaszolnak a telefonhívásokra, fogadják az intézménybe érkező látogatókat és szükség esetén számukra is útbaigazítást nyújtanak. Nem utolsósorban pedig adminisztratív feladatokat is ellátnak, legyen szó a betegdossziék vezetéséről, a postai levelek kezeléséről, vagy akár az irodai eszközök rendben tartásáról. 

Audiológus

Az említett nagykanizsai portál álláskínálatánál maradva, az audiológus munkakör is egy olyan pozíció, amely már elérhető volt a felületen. Az audiológusok azok a szakemberek, akik az emberi hallással, annak vizsgálatával és kiértékelésével foglalkoznak.

Egy ilyen munkakörben alapvető feladat a különböző hallásvizsgálatok elvégzése, az egyéni megoldások ajánlása, illetve az átfogó segítségnyújtás páciensek részére a hallásjavító eszközök kiválasztása során. Emellett az audiológusok elvégzik az adott eszköz személyre szabását, és tanácsokat is adnak a hallókészülékek használatával, a hallásvédelemmel és a kommunikáció módjával kapcsolatban. Mindezen kívül pedig munkájukról átfogó adminisztrációt vezetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában