Eredményhirdetés

2024.04.20. 18:28

A Városi Gyermekrajz Pályázatra ezúttal is számos remek alkotás érkezett - videóval, galériával

Megtartották a 45. Városi Gyermekrajz Pályázat eredményhirdetését szombaton délelőtt a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A kiírás központi témája ezúttal a sport és az egészséges életmód volt, amelyre több száz alkotást küldtek be az általános iskolás diákok. A Városi Gyermekrajz Pályázatra beérkezett munkákból nyílt kiállítást a múzeum Pátkai Ervin és a Kolozsváry-Tevan termében tekinthetik meg az érdeklődők.

Papp Gábor

Martyin Emília, a múzeum igazgatóhelyettese elmondta, a Városi Gyermekrajz Pályázatot minden évben közösen szervezi meg a békéscsabai polgármesteri hivatal oktatási, közművelődési és sportosztálya, illetve a Munkácsy Mihály Múzeum. Mindig egy speciális tematikát is kijelölnek. Az elmúlt években Békéscsaba városa, illetve Munkácsy Mihály is szerepelt a témák között, míg idén a sporttal és az egészséges életmóddal kapcsolatban készíthették el alkotásaikat az általános iskolás diákok. 

Békéscsabai Városi Gyermekrajz Pályázat
45. Városi Gyermekrajz Pályázat díjai szombaton délelőtt a Munkácsy Mihály Múzeumban találtak gazdára. Fotó: Kiss Zoltán

Városi Gyermekrajz Pályázat, minden iskolából érkeztek alkotások

Martyin Emília kiemelte, Békéscsaba valamennyi általános iskolájából érkeztek alkotások, és a gyerekeket természetesen felkészítő tanárok is segítették. A témaválasztás jól sikerült, mert nagyon sok munka érkezett a felhívásra. A pályaműveket Novák Attila képzőművész-vizuálpedagógus, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum tanára, Szigeti Csaba sportújságíró, a békéscsabai polgármesteri hivatal oktatási, közművelődési és sportosztályának osztályvezető-helyettese, valamint Gyarmati Gabriella művészettörténész alkotta háromtagú zsűri értékelte. 


Remek munkák érkeztek

A zsűri döntött arról, hogy mely alkotásokat állítsák ki, illetve természetesen a díjazottakról is. Idén nagyon sokan ajánlottak fel díjakat, amelyeket Szarvas Péter polgármester és felajánlók adtak át a szombati programon. A beérkezett munkákból a Pátkai Ervin és a Kolozsváry-Tevan teremben nyílt kiállítás. Szintén érdekesség, hogy gyerekekről, illetve alkotásaikról katalógus is készült a pályázat apropóján. A tárlat május 26-ig tekinthető meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában