Békéscsaba

2019.04.27. 20:29

Kihirdették a gyermekrajz pályázat díjazottjait

Közel 90 kisdiák számára adtak át díjakat a 41. Városi Gyermekrajz Kiállítás megnyitóján szombaton a Munkácsy Mihály Múzeum konferenciatermében.

Nagy-Laczkó Viktória

Az idei felhívást, melyre mintegy 446 pályamű érkezett be a békéscsabai általános iskolásoktól, Minden, ami Munkácsy címmel hirdették meg a szervezők, vagyis a város és a múzeum.

Zsúfolásig megtelt a múzeum konferenciaterme

Az ünnepség kezdetekor a Galóc együttes zenélt, majd Ando György múzeumigazgató köszöntötte a megjelenteket, valamint Szarvas Péter polgármester szólt a gyermekekhez és szüleikhez.

Varga Tamás, Szarvas Péter és Ando György

A politikus szerint a rajzkiállítás remek alkalmat adott arra, hogy az iskolások közelebb kerüljenek a híres festőművészhez, megismerjék a munkásságát.

Jó hangulatot teremtett a gyerekdalokat játszó újkígyósi formáció

Elmondta azt is, a folyamatosan épülő-szépülő Munkácsy-negyedben 5 köztéri szobor kap majd helyet, köztük Munkácsy Ásító inasa, a Köpülő asszony, a Rőzsehordó nő és egy a művészt ábrázoló.

Fotók: A szerző felvétele

A megnyitón bemutatták a Békéscsabai Médiacentrum munkatársa, Berényi-Nagy Vanda A világ Munkácsy körül című bábanimációját, majd a polgármester Varga Tamás, a közművelődési, ifjúsági és sportosztály osztályvezetőjével átadta a díjazottaknak a tárgyjutalmakat.

A gyerekek érdeklődve követték az eseményeket
A Galóc együttes zenélt a megnyitón

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában