Összefoglaló

2024.05.03. 20:29

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 3.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 3-án.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírösszefoglaló
Hírösszefoglaló ma is egy helyen

A Magyar Honvédség immár nyolc éve rendezi meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő táborait. Ennek megfelelően az idei évben is készül honvédelmi táborokkal a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalja. Békés vármegyében lovas, honvédelmi sport, ejtőernyős és hagyományőrző tematikájú táborokban vehetnek részt az érdeklődő fiatalok.

Elkezdődött Gyulán, a Popovits Jusztin utcai gyalogos-átkelőhely kiépítése a Tiborc utcai körforgalomban – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester miután Kiss Szabolcs önkormányzati képviselővel bejárást tartott a helyszínen. A gyalogos-átkelőhely megvalósításához szükséges forrásokat teljes egészében a gyulai önkormányzat biztosítja.

Egy seprűvel hadonászó ember miatt szenvedett balesetet egy házaspár Békésszentandráson. Ezt állította legalábbis a bejelentésében a férj, és rendőri intézkedést kért. A kiérkező rendőröknek azonnal feltűnt, hogy az elmondottak, és a helyszínen tapasztaltak komoly ellenmondásba ütköznek, így a férfi ellen valótlan bejelentés miatt szabálysértési eljárás indult.

A béke fontosságát hangsúlyozta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár az elekiekhez szóló beszédében. Soltész Miklós Szelezsán György polgármesterrel vett részt közönségtalálkozón.

Pénteken tartották Weöres Sándor A holdbeli csónakos című zenés mesejátékának sajtónyilvános főpróbáját a Békéscsabai Jókai Színházban. A darabot Seregi Zoltán Jászai Mari-díjas művész, direktor rendezi, a főbb szerepekben Puskás Dánielt és Kiss Viktóriát láthatja a közönség. A teátrum nagyszínpadán egy egész világon átívelő látványos kereséstörténet elevenedik meg.

A Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pénteken délelőtt tartotta meg a ballagási ünnepségét.

Hétfőtől vehetők át a LED-csereprogramban igényelt izzók Gyulán – jelentette be Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere. A LED-csereprogram második helyi szakaszára 568 gyulai háztartás regisztrált.

Három osztály, mintegy kilencven diák kapott tarisznyát és ballagott el pénteken a békéscsabai Közgéből.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 16 millió forinttal támogatja a gyulai Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola, valamint 10 millió forinttal a gyulai román óvoda további fejlesztését – jelentette be Soltész Miklós csütörtökön délután a gyulai román gimnáziumban tartott találkozón. Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön és pénteken a hazai románság vezetőivel, képviselőivel, illetve települési vezetőkkel találkozott Békés vármegyében. A gyulai román iskola és óvoda így tovább fejlődhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában