Államtitkári látogatás

2024.04.10. 09:57

Soltész Miklós Orosházán: meg kell becsülni a vidéki élet erejét

Erdős Norbertnek, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjének a meghívására érkezett kedden Orosházára Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi, valamint civil kapcsolatokért felelős államtitkár, akit fogadott Dávid Zoltán polgármester. A látogatás első helyszíne az Orosházi Evangélikus Egyházközség tulajdonában és fenntartásában működő óvoda volt.

Csete Ilona

Soltész Miklós, Erdős Norbert és Dávid Zoltán közösen megtekintette az Orosházi Evangélikus Egyházközség tulajdonában és fenntartásában működő Hajnal óvodát. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Hajnal evangélikus óvoda egy nagyszabású felújítás során kívül s belül megújult. Erről a helyszínen meggyőződtek a vendégek is. Ahogy az épület belső kialakítása, úgy a játszóudvar is azt sugározza: ott minden a gyermekek kényelmét, életkori sajátosságának megfelelő nevelő-oktató munkához szükséges környezetet és eszközöket biztosítja.

Soltész Miklós, óvoda, választások, államtitkár, vidék
A Hajnal óvodában is látogatást tettek: balról Erdős Norbert, Dávid Zoltán,Vajer Tímea óvodavezető, Soltész Miklós, Nagy Róbert igazgató. Fotó: Csete Ilona

Soltész Miklós elmondta: nagyszerű látni a fejlődést Orosházán, a sok közösségi épületet, amelyek megújultak, mint ez az óvoda.

Akik közösségben, egyházi közösségben élnek, fontosnak tartják, hogy a gyermekek, a családok jövője biztosított legyen. Békétlenség van a világban, nekünk az a felelősségünk, hogy az a sok érték, amelyeket szerte az országban, s itt is, megújítottunk, építettünk, ezeket tovább adhassuk a következő nemzedéknek és békességet sugározzanak. Arra szeretném biztatni a városvezetést, az önkormányzati választáson, a megmérettetésen részt vevőket, hogy ezt a békességet őrizzék meg. Akik ezt tudják képviselni, azok méltók egy település vezetésére. Erre építkezve tudnak alkotni a közösség élén.

A látogatás végén Dávid Zoltán polgármester hozzátette, a városvezetésnek is megnyugtató, hogy a beruházás által a gyermekek fejlődéséhez ilyen modern körülmények biztosítottak. A munkakörülmények is nagyon sokat javultak a felújításnak köszönhetően.

Erdős Norbert megemlítette, az 1978 óta működő óvoda minden dolgozójának, az evangélikus egyháznak is köszönettel tartoznak, hogy ilyen feltételek között tölthetik a gyerekek itt a napjaikat.

A békesség mellett kell letenni voksunkat

A látogatás egy fórumon folytatódott, ahol a politikusok találkoztak a Fidesz-KDNP orosházi polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjeivel. Bemutatkozott a polgármesterjelölt Dávid Zoltán, az 1. körzet jelöltje Sándor Zoltánné, a 2. körzeté Seres Péter András, a 3. körzeté Németh Béla, a 4. körzeté  Lövei Ferenc Mihály, az 5. körzeté Gyapjasné Béres Enikő. A 6. körzetben indul Bojtor István, a 7. körzetben Kovács Péter Dávid, a 8. körzetben  Tóth-Kása Sándor, a 9. körzetben Oravecz Nóra, a 10. körzetben Antal László.

Soltész Miklós szerint aki a békesség mellett teszi le a voksot, az hosszú távon is jól, szépen tudja vezetni a települést. Fotó: Nagy Kristóf

Soltész Miklós államtitkár köszöntőjében azt hangsúlyozta, nehézségekkel teli időszakot élünk. A politikai porondon lévők terítsék ki a lapjaikat, hogy háborúpártiak, vagy a békességet akarják-e szolgálni. Aki a békesség mellett teszi le a voksot, az hosszú távon is jól, szépen tudja vezetni a települést. Azt külön kiemelte az államtitkár, hogy meg kell becsülni a vidéki élet erejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában