Beol podcast

2024.04.14. 19:27

Ezt néztétek, hallgattátok ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat, leghallgatottabb podcastjainkat.

Beol.hu

Nézzük, mi érdekelte leginkább olvasóinkat

Forrás: shutterstock

Kritikus a csapadékhiány Békés vármegyében. A gazdák lényegében porba vetik a kukoricát és a napraforgót, és abban bíznak, hogy napokon belül jelentősebb esőt kaphat a határ. Amennyiben nem, akkor a növények kelésével nagy gondok lesznek. Közben óriási kártételeket okoz még mindig a mezei pocok, nehéz és drága az ellene való védekezés.

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Földön – Égen Mentőcsoport, közös katasztrófavédelmi gyakorlaton vett részt pénteken délután Gyomaendrődön. Robotkutyát is bevetettek a gyakorlaton.

A Hír FM vendége volt a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium igazgatója, Köveskúti Péter volt, akivel a Békéscsabai Evangélikus Egyházközségnél betöltött tisztségéről, az evangélikus iskoláról, de tanári pályafutásáról is beszélgettünk.

A Hír FM vendége volt az Ifjú Gazdák Békés Vármegyei Gazdakörének elnöke, Vincze Dávid Edgár volt, akivel a szervezet feladatairól, az ifjú gazdák terveiről, de a mezőgadaság előtt álló kihívásokról is beszélgettünk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában