Fejlesztés

2024.04.15. 10:19

A törökzugi kispiac újult meg Gyulán

Hivatalosan is átadta a gyulai törökzugi kispiacot az árusoknak és a vásárlóknak Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő és Vigné Fábián Diána önkormányzati képviselő szombaton reggel. A törökzugi kispiac környezetében újabb fejlesztéseket is terveznek.

Papp Gábor

Kónya István és Vigné Fábián Diána adta át a törökzugi kispiacot. Fotó: Kónya István Facebook-oldala

– A beruházással egy régi vágyat teljesítettünk, hiszen csaknem 5,4 millió forintból újítottuk fel a törökzugi kispiacot, az „agórát”. Az elárusítóhelyet és a zöldségárus előtti területet betonburkolatra cseréltük, új járdát építettünk, az ivóvizes kút környezetét is rendeztük – közölte Facebook-oldalán Kónya István.

Mint kifejtette, a kispiac és környezete fejlesztésének első ütemét adták át, de már a második ütem tervezése is elkezdődött. A következő időszakban az Atlas Sport mögötti önkormányzati területen 12, úgynevezett halszálkás kialakítású parkolót építenének, csapadékvíz-elvezetéssel együtt. Ezzel a reggeli és kora délutáni parkolási problémákat is megoldanák, és a szolgáltató sor előtti járdát és területet is szükséges felújítaniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában