Gyula

2024.02.09. 14:20

5 millióból megújult a törökzugi kispiac

A törökzugi városrész központi helyeként is értelmezhető „törökzugi kispiac” sokak számára nem csak találkozási pont, hanem a helyi termelők fontos árusítóhelye is – fogalmazott Facebook-posztjában Kónya István önkormányzati képviselő, a város alpolgármestere.

Papp Gábor

Vigné Fábián Diána és Kónya István a helyszínen.

Forrás: Facebook/Kónya István oldala

Mint írta, Vigné Fábián Diána képviselőtársával közösen arra gondoltak még tavaly, hogy a körzetükre felhasználható források egy jelentős részét ezen terület megújítására, felújítására fordítják.

Mint írta, egy-két kapcsolódó felújítási elem még hiányzik, így a zöldséges előtti terület betonozása és a nyomós ivóvízkút előtti terület rendezése, de a terület nagy része már megújult és használható. – Így az a csaknem 20 méter betonjárda is, ami a négy-, illetve háromsoros járdalapos járdát váltotta fel, valamint a 110 négyzetméter betonozott terület, ami a balesetveszélyes, gyökerek által töredezetté vált aszfaltburkolat helyett készült el, és amire hamarosan visszakerülnek az árusító helyek – tette hozzá. – A beruházás értéke meghaladja az 5 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában