Kronoszkóp

2024.04.14. 09:54

A pósteleki kastély így nézett ki fénykorában

Hogyan nézett ki nagyjából 90-100 évvel ezelőtt a pósteleki kastély, milyen életet élt a Széchenyi-Wenckheim család nyáron és télen? – ezek is kiderülnek azokból a filmekből, amelyek Pósteleken, a kastély főbejáratával szemben telepített kronoszkópban futnak.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán, a város környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület azt írta a Facebook-oldalán, hogy egy varázslatos időutazáson vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a pósteleki kastélynak helyet adó parkba. 

pósteleki kastély, fénykorában, opauszki zoltán
Így nézett ki 90-100 évvel ezelőtt a pósteleki kastély, amelynek főbejárata elé nemrég kronoszkópot telepítettek. Fotó: Opauszki Zoltán Facebook-oldala

A Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását célzó projekt keretében egy kronoszkópot telepítettek a kastély főbejáratával szemben. Annak nézőkéjében a jelen romjainak helyén megjelenik a számítógéppel rekonstruált korabeli kastély, élőszereplős filmmel. A 360 fokban körbeforgatható panorámafilm a Széchenyi-Wenckheim család 1930-as évekbeli életképeit mutatja be, nyári és téli időszakban egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában