Összefoglaló

2024.04.16. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 16.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 16-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Életének 80. évében elhunyt a minap dr. Kovács János, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium jogelődjének, a Rózsa Ferenc Gimnáziumnak egykori igazgatója. Az intézmény nevében dr. Farkasné Csató Katalin tanár búcsúzott a nyugdíjas igazgatótól.

Felfoghatatlan durvaság: idős embert lökött a sínekre egy részeg húszéves. Egy hajszálon múlt csak, hogy nem történt borzalmas baleset.

Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon. Ez szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél.

Nyolcvan éve ezen a napon kezdődött meg a hazai zsidóság gettóba zárása. A holokauszt áldozataira emlékezve Sulyok Tamás köztársasági elnök kiemelte: csak akkor emlékezünk tisztelettel és őszintén áldozattá vált honfitársainkra, ha újra és újra "szembesítjük magunkat a múltra néző, de a mának és a jövőnek szóló" kötelességgel.

Kedden elkezdődött a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan. A szúnyoggyérítés a Körösök holtágait is érinti, Békésben összesen 1400 hektáron zajlik majd a védekezés.

Bíró Ada nem létezik, de beszél: mesterséges intelligenciával alkotott nő lett a Delta műsorvezetője. Ilyen nem volt eddig Magyarországon: mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a köztévében.

Közlekedési hét kezdődött hétfőn délelőtt a gyulai a Béke sugárúti óvodában. A közlekedési hét ezúttal is számos különleges programot tartogat a gyerekek számára.

Űrháborút játszik az Amerikai Űrerő Föld körüli pályán. Katonák tesztelik, képesek-e reagálni egy idegen állam fenyegetésére azzal, hogy két űrrepülőgépet küldenek a világűrbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában