Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

2024.03.29. 17:33

A Linamarnál is jártak a csanádapácai diákok

Három békéscsabai középiskola képzési kínálatát, valamint egy üzem mindennapjait ismerhették meg nemrég a csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda hetedik osztályosai tanulói a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarának, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően.

Licska Balázs

A fiatalok megismerhették a Békéscsabai Szakképzési Centrum intézményei közül a Kós Károly, a Kemény Gábor és a Zwack József középiskolák kínálatát, képzéseit. 

Több középiskola kínálatát és a Linamar mindennapjait is megismerhették a csanádapácai diákok. Fotó: BVKIK

Az intézményekben szóba került, hogy a bekerüléshez milyen általános iskolai eredmények szükségesek, a végzősök hol tudnak majd elhelyezkedni, illetve milyen lehetőségeik vannak továbbtanulni. A fiatalok széles palettát ismerhettek meg, hiszen elmerülhettek a gépészet, a szépítészet, a kreatív, a szociális és a turizmus-vendéglátás ágazatokban is. Emellett ellátogattak a Linamar Hungary Zrt.-hez, ahol arról beszélgettek a szakemberek a gyerekekkel, hogy milyen feladatokat látnak el. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában