Kézilabda

2024.04.27. 19:42

Négypontos mérkőzést nyert a Békéscsaba - galériával

A vártnál magabiztosabb győzelmet aratott a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata szombaton a NEKA elleni NB I.-es kiesési rangadón és ezzel pontszámban beérték balatonboglári ellenfelüket. A Békéscsaba számára nagyon sokat jelenthet a végelszámolásnál ez a diadal.

Gajdács Pál

Mindkét csapat nagyon idegesen játszott az elején, a gyors gólváltás után három percet kellett várni az újabb találatra, amit a csabai Horváth Gréta szerzett. A hazai kapuban Pásztor Bettina remekelt, csapata pedig a 10. percre háromgólos előnyt dolgozott ki. A gólgyártásban a jobbszélső Horváth Gréta jeleskedett leginkább, aki a 12. percben már három találatnál tartott. Faragó Lea ugyan megtört egy nyolcperces vendég gólcsendet, de negyedóra elteltével így is négyre nőtt a két gárda közötti differencia. Ekkor már Bakó Botond, a NEKA trénere is úgy érezte, muszáj időt kérnie. Szigorított védekezésén a balatonboglári együttes, és miután megfeleződött a hazai előny, három perc múlva már Rác Sándornak is ki kellett kérnie az idejét. Lett is eredménye, mert húsz másodpercen belül kétszer is megzörrent Csapó Kincső kapuja. Pásztor Bettina továbbra is nagyon elemében volt, aki bravúrjaival nagy erőt adott a társainak, ők pedig gyorsan visszaálltak a korábbi ritmusra. Néhány másodpercig kettős hátrányban játszott a Békéscsaba, de sikeresen átvészelte ezt az időszakot, majd megduplázta az előnyét. A 26. percben mínusz hatnál következett a vendégedző második időkérése, aki később heves reklamálás miatt sárga lapot kapott. A végét meghajtotta az Előre, a fiatal horvát Andela Zagar bombagólokkal növelte tovább az előnyt.

Előre, kézilabda, eredmény, Békéscsaba
Magabiztos győzelmet aratott a Békéscsaba. Fotó: Kiss Zoltán

A Békéscsaba góljaival kezdődött a második félidő

Csabai gólokkal kezdődött a második félidő, Bakó Botondnak három és fél perc játék után máris időt kellett kérni. Román Dorina őrzőt kapott, és ez megzavarta a hazaiak támadójátékát, 18–11-nél Rác Sándor is letette a zsűriasztalra a T-betűt. A helyzetkihasználással komoly gondok voltak, a bogláriak pedig szűkítettek a különbségen, így bő negyedórával a dudaszó előtt még messze nem dőlhettek hátra a csabai lányok. A kisebb hullámvölgyet azonban gyorsan követte a hullámhegy, Borbély Mártáék időnként látványos gólokkal demoralizálták a vendégeket. A vendégek nem adták fel, szívósan küzdöttek és a hajrában fel is zárkóztak öt gólra.

Ennél közelebb azonban nem tudtak jönni, mert a csabaiak a fontos pillanatokban betaláltak és végül magabiztosan nyerték a kiesési rangadót.

Rác Sándor: – A védelem jól működött, és mögötte volt egy Pásztor Bettina, aki parádézott a kapuban. Támadásban türelmesek voltunk, nem kapkodtunk és ennek az első félidőben meg is lett az eredménye. Tudtuk, hogy a fiatalokból álló NEKA ellen nehéz játszani, futós csapat, a második félidőben már nem mindig tudtuk megakadályozni a kontráikat. Nagyon fontos győzelmet arattunk, de még mindig nem vagyunk könnyű helyzetben.

Bakó Botond: – Az első félidő egyes szakaszaiban is megvoltak a helyzeteink, de Pásztor Bettina szenzációsan védett, szinte az összes ziccerünket megfogta és már olyan helyzetbe kerültünk, amiből már nehéz lett volna visszajönni. A Békéscsabának a második félidőben már volt akkora rutinja, hogy ezt végig tudta menedzselni. Ekkor már harcoltunk, minden energiánkat mozgósítottuk, hogy megpróbáljuk a lehetetlent, de nem sikerült.

Tappe-Békéscsabai ENKSE–NEKA 31–25 (15–8)

NB I.-es női mérkőzés. Békéscsaba, 900 néző. Vezette: Felhő, Öcsi. Békéscsaba: PÁSZTOR B. – HORVÁTH G. 8, TÖRÖK F. 4, Gyimesi, Bencsik B. 2, Román 1, Szondi 2. Csere: Szabó D. (kapus), ZAGAR 6 (3), Kücükyldiz, Mayer 1, BORBÉLY 4, Kukely K. 2, Csáki 1. 

Vezetőedző: Rác Sándor.

NEKA: Csapó – Molnár D. 1, FAZEKAS V. 5 (1), Bató, Győri 3, FARAGÓ 7 (3), Wald 2. Csere: Zaj (kapus), Lapos, Petruska, KECELI-MÉSZÁROS 5, Munteau-Korodi, Alaxai 1, Berei 1, Kriston. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kiállítások: 14+Gyimesi Kitti kizárva, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Az eredmény alakulása. 10. p.: 4–1. 14. p.: 6–2. 17. p.: 6–4. 18. p.: 8–4. 22. p.: 10–5. 27. p.: 13–6. 33. p.: 17–8. 36. p.: 18–11. 41. p.: 19–13. 45. p.: 22–14. 49. p.: 24–18. 54. p.: 26–21. 58. p.: 28–23.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában