Közösségépítés

2024.03.29. 20:00

Húsvétváró nyuszilesre hoztak jó kedvet, ismét útra keltek a Fényesi Tanyák lovas barátai - galériával, videóval

Húsvétváró nyuszilest rendeztek a békéscsabai Fényesi tanyák lovas barátai pénteken délután. A Nógrádi Csilla szervező vezette csapat tagjai ezúttal is bohókás, a tavaszhoz kapcsolódó jelmezeket öltöttek, és lovas szekéren, illetve gyalogosan vágtak neki a túrának, hogy minél több ember arcára csaljanak mosolyt a húsvétváró nyuszilessel.

Papp Gábor

Nógrádi Csilla elmondta, húsvétváró nyuszilest, ünnepet megelőző közösségépítő programot hívtak életre, amelyhez ezúttal is bárki csatlakozhatott.

A húsvétváró nyusziles jókedvet csempészett a pénteki napban. Fotó: Dinya Magdolna

Húsvétváró nyusziles, garantált jókedv 

– Az ilyen eseményeken együtt lehetünk, kicsit bolondozhat felnőtt és gyermek – emelte ki a főszervező, aki szólt arról is, hogy a résztvevők ismét az alkalomnak, az ünnepkörnek megfelelő ruhát, jelmezt öltöttek, ahogy a szekeret is húsvéti, tavaszi díszbe öltöztették.

A Nógrádi-tanyáról induló csapat érintette a közeli és távolabbi kerteket, tanyákat, majd ellátogattak a Lencsési lakótelepre is. Csillához ezúttal is kifejezetten sokan csatlakoztak, eljött kis állatseregletével Fekete Vanda a Fekete-tanyáról, több gyermek, illetve környékbeli lakók és kertszomszédok is nekivágtak a több kilométeres útnak. 

Csilla nyúlnak öltözött, de a maszkák igen változatosak voltak, többen nyuszijelmezt öltöttek magukra, más fekete bárányként, vagy barikaként, őzikeként vágott neki a kalandnak. Az érdeklődők pedig igazi pónival, birkával, kecskével és nyuszival is találkozhattak Vandáéknak köszönhetően. 

Nógrádi Csilla elmondta, amíg lehetőségük lesz, minden évszakhoz, illetve ünnepkörhöz kapcsolódóan megszerveznek egy-egy hasonló rendezvényt. Pénteken is kifejezetten sokan jöttek össze, hogy maguk mögött hagyják a métereket, és a kezdeményezés céljának megfelelően jókedvet csempésszenek a helyiek, a környékbeliek, a kertészkedők napjába. A résztvevők ezúttal is egy kis édességgel, ahogy Csilla fogalmazott „életédesítővel” lepték meg a városrészen élőket, a kerttulajdonosokat, az érdeklődőket. A kellemes, szinte késő tavaszi időjárásnak köszönhetően egyébként is sokan dolgoztak a kis kertekben, így még többen találkozhattak a kedves társasággal.

 

Jó móka a menet

Polgárné Kiss Anita, férje Tibor és lányuk, Emma egy Csillával folytatott beszélgetés után, első alkalommal vett részt a Fényesi tanyák lovas barátainak rendezvényén. A hölgy egyébként az említett elég meleg tavaszi idő ellenére is vállalta, hogy fekete báránynak öltözik, és úgy kapcsolódik a túrához.

– Jó mókának tartottuk a kezdeményezést. A belvárosban élünk, de itt van kertünk, és már hallottunk Csilláék programjairól, most először alakult úgy, hogy el tudtunk jönni – emelte ki Anita.

Papp István egyenesen Orosházáról utazott el Békéscsabára, hogy újra részt vegyen a lovas barátok eseményén.

– Csillával régi lovas barátok vagyunk, több alkalommal jártam már itt a különböző rendezvényeiken. Pénteken is fontosnak tartottam, hogy itt legyek, hiszen a barátságot, a jó kapcsolatot kiemelten fontosnak tartom – hangsúlyozta István, aki a Mignonjelmezt öltötte magára.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában