Összefoglaló

2024.03.27. 20:04

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 27.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 27-én.

Beol.hu

Vetőmag témában tartottak szerdán konferenciát Szarvason, a Cervinus Teátrumban a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) közös szervezésében. Az eseményen a terület aktuális kérdéseit boncolgatták.

Konténeres áru között bújtatott magáncsomag akadt fenn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek ellenőrzésén Békés vármegyében.

A 348 évvel ezelőtt született II. Rákóczi Ferencre emlékeztek szerdán Békéscsabán. Előbb megkoszorúzták a Nemes Tihamér technikumban a nagyságos fejedelem mellszobrát, majd a Nagy Imre téren tavaly elhelyezett domborművet és emléktáblát. A rendezvényeket a Rákóczi Szövetség városi szervezete, valamint a Rákóczi Szövetség Békéscsabai Szakképzési Centrumon belül működő ifjúsági szervezete hívta életre.

A tavaly Békés vármegyében történt mintegy 4300 bűncselekmény áldozatai közül 550-en nyilatkoztak úgy, hogy igénybe veszik a Békéscsabai Áldozatsegítő Központ által nyújtott lehetőségeket – jelentette be Vörös Ferenc rendőr dandártábornok, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Király Nóra, az Igazságügyi Minisztérium miniszteri megbízottja a Békés Vármegyei Kormányhivatalban tartott szerdai sajtótájékoztatón. Ezt megelőzően a Békéscsabai Áldozatsegítő Központ egyéves működésével kapcsolatban tartottak szakmai egyeztetést.

Közös ügyünk a zöldenergia címmel indított online párbeszédet a kormány. Április 15-ig 13 kérdésben számítanak az emberek véleményére, a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig – jelentették be szerdán Békéscsabán, a városi sportcsarnok melletti napelemparknál tartott sajtótájékoztatón. Békéscsaba az elmúlt években jelentős energetikai beruházásokat valósított meg.

A békéscsabai Árpád Pálinka Manufaktúra hosszú évtizedek óta működik családi vállalkozásként. Húsvét előtt a békéscsabai manufaktúra paprikás és a málnás ginnel rukkolt elő.

A volt igazságügyi miniszter Hajdú Péternek adott exkluzív interjút, amelyet szerda este 20:00 órától láthatnak a Frizbi TV YouTube-csatornáján.

A miniszterelnök a közösségi oldalán biztosította támogatásáról a Fidesz budapesti főpolgármesterjelöltjét, Szentkirályi Alexandrát.









 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában