Paprikás, málnás

2024.03.27. 13:36

Elkészült Csabán a történelmi Árpád gin húsvétra – videóval

A békéscsabai Árpád Pálinka Manufaktúra hosszú évtizedek óta működik családi vállalkozásként. Húsvét előtt a békéscsabai manufaktúra paprikás és a málnás ginnel rukkolt elő.

Nyemcsok László

A kor kihívásaival haladva ugyanakkor már nem csak a hagyományos gyümölcsöket, de az egzotikus különlegességeket is előnyben részesítik italaik készítésénél a békéscsabai Árpád Pálinkánál. Ráadásul húsvét előtt a békéscsabai manufaktúra úgy döntött, hogy tudását egy új területen is kamatoztatja: ez pedig az Árpád Gin termékcsalád.

pálinka, Árpád pálinka, gin, Nagy Árpád, húsvét
Nagy Árpád: paprikás és a málnás ginnel rukkoltunk elő, rengeteg fűszerrel ízesítve az italokat. Fotó: Beol.hu

– A paprikás és a málnás ginnel rukkoltunk elő, rengeteg fűszerrel ízesítve az italokat – hangsúlyozta Nagy Árpád főzőmester. – Az italokat 44 százalékosra állítottuk be, tapasztalataink alapján így adja ki legjobban az ízét, aromáját.

Nagy Árpád szólt arról is, hogy a gyümölcsöket sem feledik ebben az időszakban sem. Két kamionnyi almából főznek pálinkát, kereskedelmi célra. Tapasztalataik alapján a hűtőládákból elővett alma ilyenkor adja ki legjobban az ízét, zamatát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!