Közélet

2012.02.08. 12:44

Erdős, Matolcsy és a szerencsejáték-biznisz

Egy gyomaendrődi vállalkozó érdekében levelezett Matolcsy Györggyel Erdős Norbert.

BEOL

A gyomaendrődi Török Sándor fogadóóráján panasszal kereste fel Erdős Norbert országgyűlési képviselőt és kormánymegbízottat. A férfi elmondta, hogy vállalkozóként nyerőgépek üzemeltetésével is foglalkozott - tájékoztatta lapunkat Fehér József, a kormányhivatal sajtósa.

Ismert, hogy az ilyen tevékenység adója emelkedett (500 ezer forint). A panaszos ezt úgy ítélte meg, hogy a törvény megváltozása a vállalkozó szemszögéből nézve egyenlő a tevékenység betiltásával. Elmondta, hogy a harminc darab, összesen 60 millió forintot érő gépállománya most „ott van kihasználatlanul”. Ő nem tudja eldönteni, hogy mitévő legyen: nyilváníttassa veszélyes anyagnak a nyerőgépeket, avagy várjon még valamire?

– Mi a célja evvel a kormányzatnak? – tette fel kérdését Török Sándor. – Kisvállalkozóknak adni ezt a munkát, vagy hagyni, hogy nagy cégek szerezzék meg a piacot? Vagy ellenkezőleg, állami monopólium kialakítása a szándék?

A közlemény szerint "az ügyfél elmondta, hogy ő és társai egy szerver alapú megoldásban is gondolkodnak a jövőben, már ami a nyerőgépek esetleges további üzemeltetését illeti. Kérdezte, hogy érdemes-e figyelni a törvény végrehajtási rendeletét, az ad-e esélyt további működésükre? Felmerült benne, hogy társaival összefogva lehetőség nyílhatna a jelzett módon történő üzemeltetésre." (A szerver alapú szerencsejáték az online szerencsejáték szakszargonja - a szerk.)

Mint a közleményből kiderül, Erdős Norbert megkereste Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, akinek ezt válaszolta: "a hagyományos pénznyerő automata üzemeltetésével foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak a szerver alapú üzemeltetésre való áttérés érdekében érdemes figyelemmel kísérni a rendeleti szintű szabályok megjelenését. Erre – a szakmai előkészítő munka eredményeként – a közeljövőben kerül sor. "
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!