A Kiscsillag zenekar különleges előadással és sztárokkal érkezik

Magyarország első számú alternatívrock-zenekara áprilisban egy nem mindennapi előadással látogat Békéscsabára. (x)

A Kispál és a Borz eredeti alapítótagjai (a Pál Utcai Fiúkból ismeretes Leskovics Gáborral karöltve) 2005-ben alapították meg a Kiscsillag nevű zenekart, amely azóta is rendíthetetlenül áll hazánk alternatív zenei életének élvonalában.

Az együttes „Az év hazai alternatív albuma” Fonogram díjjal büszkélkedhet, valamint „Legjobb magyar előadó” kategóriában is nevezték a 2010-es MTV Europe Music Awardson.


Lovasi Andrásék a koncertezés mellett műfajteremtésen is dolgoznak, ennek bizonyítéka a Csabagyöngyébe érkező Semmi Konferencia, amit „koncertszínházi” produkcióként lehet a műfajpalettán elhelyezni.

A színház és a könnyűzene ötvözete egy kisfiú történetét meséli el, aki a „semmi” fogalmának jelentését kutatja elszántan, hogy segíthessen szomorú édesanyjának.

A darab során a Kiscsillag dallamai csendülnek fel, valamint feltűnnek olyan ismert vendégelőadók mint Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna, Likó Marcell és Varga Livius, hogy a Földes Eszter által rendezett előadást tovább színesítsék.

A Semmi Konferenciát először 2016 májusában mutatták be a nagyérdemű előtt. A műsor most Békéscsabára érkezik, méghozzá a Csabagyöngye Kulturális Központba, ahol április 26-án, szerdán 19 órától lehet megtekinteni.

Megyei Piactér